Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs

6 jul, 11:56 Natuur en milieu
Pixabay
Afbeelding

LEERSUM Ondanks verzet door de overgrote meerderheid van de gemeenteraad, is het college dinsdag akkoord gegaan met de voorgenomen uitbreiding van een veehouderij aan de Nieuwe Steeg. Dat de sector in de toekomst een forse inkrimping van de veestapel boven het hoofd hangt, kan volgens burgemeester Frits Naafs nu geen reden zijn om de groei van van het aantal varkens en rundvee bij agrariër Rik Wesseling tegen te houden. 

In de Heuvelrugpolitiek stuit dat standpunt op grote weerstand. Zes van de acht fracties steunden maandagavond een motie om de vergunning voorlopig niet af te geven. ,,Het gaat niet helpen als deze boer midden in de stikstofcrisis mag uitbreiden. Dat gaat ten koste van andere boeren: waar je dat aan de één toestaat, zal de ander nóg meer moeten inkrimpen”, aldus CDA-raadslid Werner van Katwijk. 

TE..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.