Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij

29 jun, 12:33 Politiek
Pixabay
Afbeelding

LEERSUM Terwijl Nederland in de greep is van het boerenprotest tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet, worstelt de Heuvelrugpolitiek met de uitbreidingsplannen van varkenshouder Rik Wesseling aan de Nieuwe Steeg. Het college is van plan om volgende week een besluit te nemen over de aangevraagde omgevingsvergunning. De gemeenteraad staat erbij en kijkt ernaar.

Na een eerder potje politiek touwtrekken met de raad, blijven burgemeester en wethouders in een memo op hun strepen staan. ,,Wij als college zijn het bevoegd gezag om een besluit te nemen”, zo valt te lezen. Die standvastigheid  heeft niet alleen een formele, maar vooral ook juridische gronden. Hoe dan ook hebben meerdere raadsfracties geen zin om in zo’n belangrijk dossier op hu..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.