Groenherstel Leersum komt op gang

27 mrt, 13:58 Natuur en milieu Noodweer in Leersum 2021
Gemeente Utrechtse Heuvelrug
Het herstelplan van Copijn omvat het donkergroene deel en de Rijksstraatweg, de rest is reguliere herplant van openbaar groen.
Het herstelplan van Copijn omvat het donkergroene deel en de Rijksstraatweg, de rest is reguliere herplant van openbaar groen.

LEERSUM Behalve met het planten van incidentele bomen vanuit donaties, is ook de gemeente nu begonnen met de herplant van bomen. Sinds afgelopen week worden er in Leersum-Zuid en in een deel van Leersum-Noord 150 bomen geplant, op plekken waar deze sinds de valwind van 18 juni niet meer stonden.

Boomzaaijer, dat was na de valwind een toepasselijker naam geweest voor wethouder Gerrit Boonzaaijer. Behalve dat hij de afgelopen maanden op de ene na de andere plek persoonlijk de schop in de grond stak, is hij verantwoordelijk voor het groenherstel in Leersum. De herplant van 150 bomen die nu plaatsvindt, staat los van het herstelplan dat op dit moment gemaakt wordt door Copijn Landschapsarc..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.