Uitslag enquête valwind bekend: ‘Door het bos lopen doet nog elke keer zeer’

4 feb, 07:08 Natuur en milieu Noodweer in Leersum 2021
Epko Smit
De valwind van 18 juni vorig jaar heeft enorm veel schade aangericht aan bomen, maar ook aan mensen.
De valwind van 18 juni vorig jaar heeft enorm veel schade aangericht aan bomen, maar ook aan mensen.

LEERSUM Stichting Bomen voor Leersum e.o. heeft afgelopen weken de inwoners van Leersum een aantal vragen voorgelegd over de gevolgen van de valwind op 18 juni 2021. De Stichting wilde graag weten hoe het met de inwoners gaat en wat zij van de gemeente en de Stichting verwachten. Hubert van Zanten, secretaris van de Stichting: ,,Meer dan zestig huishoudens hebben gereageerd via de website. Maar ook telefonisch en mondeling hebben veel inwoners uitgebreid gereageerd. Er bleek veel behoefte om de ervaringen te delen.”

Het verdriet bij de inwoners is nog steeds groot. Vrijwel iedereen geeft aan dat het nog steeds pijn doet om de lanen en bossen te zien. Een enkeling overweegt te verhuizen omdat het verdriet erg groot blijft. Ook mijden sommige inwoners bepaalde lanen en het Lombokbos. ,,Ik ga de komende 10 jaar niet maar naar het Lombokbos en kies ervoor om richting Amerongen te lopen.” Een ander vertelt ,,Do..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.