Afbeelding
Stefan Verkerk

Insectenhotel geplaatst bij station Driebergen-Zeist

22 maart 2022 om 09:17 Natuur en milieu

DRIEBERGEN Station Driebergen-Zeist is een circulair insectenhotel rijker. Eerder waren er rondom het station al planten, heesters, bloembollen en wilde bloemen gezaaid. Nu komt daar een insectenhotel bij. 

De combinatie van planten en bloemen en de juiste ligging van het hotel, zorgen ervoor dat het station een walhalla is voor insecten. Deze insecten dienen op hun beurt weer als voedsel voor vogels. Voor de vogels hangen er meerdere nestkastjes en is er een huismussentil geplaatst. Op deze manier willen NS, ProRail en Vogelbescherming Nederland de biodiversiteit op en rondom het station vergroten.

BIODIVERSITEIT NS en ProRail maken de stations en de omgeving duurzamer. Dit gaat van het stimuleren van duurzame energie en het gebruik van circulair materiaal, tot het vergroten van biodiversiteit. Zo is het insectenhotel bijvoorbeeld gemaakt van oude metalen kasten waar voorheen kranten in lagen. Daarmee wordt een aangenaam leefgebied gecreëerd voor diverse soorten planten, insecten en vogels. Op diverse stations zijn al inheemse bloemenmengsels ingezaaid, sedum-vegetaties en bloeiende beplanting in bakken en borders aangelegd. Naast dat biodiversiteit goed is voor de natuur, maakt het voor reizigers het station ook aantrekkelijker.

PILOT De actie om meer biodiversiteit te creëren vindt plaats op de stations Driebergen-Zeist, Rotterdam-Alexander en Castricum. Op de andere twee stations is ook een insectenhotel geplaatst. Op Rotterdam- Alexander komen daar ook nog eens 40 nestkastjes bij. Na twee jaar wordt gekeken hoe de pilot is verlopen en krijgen mogelijk ook andere stations insectenhotels en nestkasten.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie