Duurzaam bosbeheer met slechts twee pk: ‘Onze MTB’ers zijn natuurliefhebbers’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Duurzaam bosbeheer met slechts twee pk: ‘Onze MTB’ers zijn natuurliefhebbers’

24 nov, 07:17 Natuur en milieu
Edith Hazelzet
Ivor (voorgrond) en Vilma van Paard aan 't werk slepen dennen op het Leersumse Veld.
Ivor (voorgrond) en Vilma van Paard aan 't werk slepen dennen op het Leersumse Veld.

LEERSUM Ruim dertig leden van MTB Utrechtse Heuvelrug waren zaterdag voor Staatsbosbeheer aan het werk op het Leersumse Veld. De mountainbikers zaagden daar met de hand zo’n 300 kleinere dennen om, die vervolgens door twee paarden werden weggesleept zoals dat vroeger in de bosbouw gebruikelijk was.

Passerende fietsers en wandelaars genoten van de ongewone aanblik: waar zij normaal gesproken grote machines als harvesters aan het werk zien in het bos, verrichtten nu twee pure pk’s de zware arbeid. 

GEBRIES Met een licht gerinkel van kettingen, wat gebries en hier en daar een zachte ‘Prrrrr’ van hun bazen, sleepten de beide paarden in geen tijd de omgezaagde boompjes de bosrand uit. 

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.