Wethouder Chantal Broekhuis in gesprek met burgers tijdens Meer Bomen Nu Festival.
Wethouder Chantal Broekhuis in gesprek met burgers tijdens Meer Bomen Nu Festival. John van Loon photography

Wethouder Broekhuis opent Meer Bomen Nu bomenhub op Landgoed Zonheuvel

3 november 2021 om 10:00 Natuur en milieu

DOORN Wethouder Chantal Broekhuis opent zaterdag 6 november de eerste bomenhub van Gemeente Utrechtse Heuvelrug op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Deze hub zal beheerd worden door Goedlandt Circulair Landgoedbeheer in het kader van het project Trees for the Future.

Ze verbinden zich hiermee aan de Meer Bomen Nu campagne, die dit weekend voor de tweede keer van start gaat. Duizenden vrijwilligers helpen mee om één miljoen bomen en struiken te (ver)planten in één winterseizoen. Onder leiding van boswachters, ecologen en terreinbeheerders worden jonge boompjes en struiken verzameld op plekken waar ze ongewenst zijn, naar plekken waar ze volwassen kunnen worden. Die plek is gevonden bij 1100 burgers en boeren verspreid door het hele land.

In Utrechtse Heuvelrug en omstreken komen er zo wel 50.000 extra bomen en struiken bij, verzameld door vrijwilligers en bezoekers van Landgoed Zonheuvel. Wethouder Chantal Broekhuis: ,,Het is een prachtige circulaire manier om onze doelen voor een groene gemeente te realiseren.”

In de provincie Utrecht zijn ruim 50.000 bomen aangevraagd door bijna 100 boeren en burgers, en 396 vrijwilligers hebben zich gemeld in de provincie. In de Gemeente Utrechtse Heuvelrug werd het tweede seizoen feestelijk geopend met educatieve workshops over de campagne bij het Bomenmuseum afgelopen september. Daar kondigde de wethouder aan dat de gemeente aanhaakt bij de campagne. Dat krijgt nu een vervolg via Trees for the Future

Trees for the Future is een project dat door Landgoed Zonheuvel is gestart. Een groep van 12 jongeren is tot februari 2022 één dag per week bezig met het project. Zij werken samen met landgoedeigenaren in de regio, de provincie Utrecht en de Meer Bomen Nu Campagne van Urgenda. Het doel is het inrichten van een proces waarbij de bezoekers van Landgoed Zonheuvel (ongeveer 50.000 per jaar) na hun bezoek de keuze maken om een boom te doneren of zelf te planten. Daarmee levert Trees for the Future een actieve bijdrage aan de ambitie van Meer Bomen Nu.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie