Bloesem en insecten op landgoed Broekhuizen

30 maart 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn neemt geïnteresseerden op 15 april mee het prachtige landgoed Broekhuizen op. Vele bomen en struiken staan in april in bloei. De combinatie van landgoedelementen in de prachtige in Engelse landschapsstijl aangelegde parktuinen, met de natuurlijke processen die hier volop de kans krijgen, geven een grote natuurlijke variatie en afwisseling. De statige bomenrijen en kronkelige paden geven het landgoed hun structuur. Dit ontwerp is gemaakt door de tuinarchitecten Michael en Zocher, in opdracht van toenmalig eigenaar Nellesteyn in 1794.

Het beheer van het gebied is tegenwoordig in handen van Staatsbosbeheer, die de landschapstijl bewaart, maar ook oog heeft voor de natuur, die de bijzondere ligging van het landgoed, op de overgang van Heuvelrug naar Kromme Rijngebied, met zich meebrengt.

Tijdens de wandeling kijken de deelnemers naar opvallende en minder opvallende bloei van struiken en bomen. De excursie vindt plaats op zondag 15 april om 14.00 uur en start bij de ingang van landgoed Broekhuizen; Broekhuizerlaan in Leersum. Inlichtingen: Adrie Vermeulen, telefoon 0343-491458 of kijk op www.ivn.nl/heuvelrugenkrommerijn

advertentie
advertentie