Harco Lammers (42) mag zich samen met Anne-Marije Potter gaan inzetten voor de Nationale Klimaatweek.
Harco Lammers (42) mag zich samen met Anne-Marije Potter gaan inzetten voor de Nationale Klimaatweek. Eigen foto

Dit zijn de twee nieuwe klimaatburgemeesters van Utrechtse Heuvelrug

28 oktober 2021 om 12:12 Natuur en milieu

HEUVELRUG Anne-Marije Potter (42) en Harco Lammers (42) mogen zich de eerste klimaatburgemeesters van gemeente Utrechtse Heuvelrug noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) donderdag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek, een week waarin de klimaatburgemeesters een belangrijke rol spelen voor hun medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat Potter en Lammers de Heuvelruggers inspireren zich ook in te zetten voor een beter klimaat.

Speciaal voor deze benoeming ontvingen de kersverse ‘burgemeesters’ een Nationale Klimaatweekvlag die zij de hele week kunnen ophangen op een plek naar keuze. 

Lammers geeft ondernemers graag advies over duurzaam energiegebruik. ,,Energie met positieve lading. Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”, zegt hij daarover. Ook Potter wil anderen inspireren. ,,Het is mijn ambitie hen te laten zien dat kleine keuzes een grote impact hebben.”


Anne-Marije Potter (42) wil anderen inspireren op het gebied van duurzaamheid. - Eigen foto

De afgelopen weken hebben in totaal 142 inwoners uit 101 gemeenten zich aangemeld om klimaatburgemeesters te worden. De gekozen ‘burgemeesters’ hopen tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren.

Anne-Marije Potter (42) wil anderen inspireren op het gebied van duurzaamheid.
advertentie
advertentie