Alex en Pierre (rechts) schieten te hulp
Alex en Pierre (rechts) schieten te hulp Wilco Willemse

Groep vrienden schiet dorpsgenoten in Leersum te hulp

Natuur en milieu Noodweer in Leersum 2021

LEERSUM Onder een afdak aan de Tombelaan, middenin het rampgebied, zag Pierre Wilbords vrijdag hoe de valwind Leersum vol raakte. Bij thuiskomst bleek de schade daar redelijk mee te vallen en besloot hij al snel om anderen te gaan helpen.

,,Eerst bij vrienden aan de MC Verloopweg en later op de Wildbaan ben ik gaan helpen om puin te ruimen. Eenmaal weer thuis, lukte het me niet om niks te doen en besloot ik wat mensen bij elkaar te zoeken om anderen te gaan helpen.”

,,Met een vriend heb ik een klusbedrijf, dus aan kennis, materiaal en gereedschap geen gebrek”, vervolgt Wilbords. ,,Veel van onze klanten wonen in het getroffen gebied. Vaak ouderen die zelf niet veel meer in en om huis kunnen. De ravage die is aangericht is dan veel te veel. Met vrienden sprak ik af onszelf gratis beschikbaar te stellen om te helpen opruimen. Op Facebook bood ik onszelf aan en zo zijn we nu dagelijks aan het helpen.”

Aan de Weidelaan heeft de valwind gelukkig weinig schade aangericht. Toch brak in de tuin bij Bert van Diemen een flink stuk van een boom af: ,,Een enorme tak hing los. Buren kwamen al vragen of ze konden helpen, maar het was veel te zwaar. Toen ik maandag de oproep op Facebook las, heb ik meteen gebeld. Pierre is diezelfde avond nog komen kijken en dinsdag heeft hij samen met Alex de taak afgezaagd en opgeruimd. Ik ben zo blij! Het is hartverwarmend om te merken hoe Leersumers elkaar helpen in deze pittige tijd.”

Wilbords hoopt dat er een gecoördineerde actie van meer dorpsgenoten komt: ,,Iedereen gaat straks weer aan het werk. Maar het puin is nog lang niet opgeruimd. Ik hoop dat er oog blijft voor de situatie van vooral ouderen. Er blijft voorlopig nog wel wat werk te doen. Vooral in ‘noord’, dus als je uit ‘zuid’ komt en je eigen tuin is opgeruimd, ga dan helpen!”

door Wilco Willemse

Dit artikel wordt u gratis aangeboden door de redactie van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant. Wilt u toegang tot meer artikelen? Wordt dan abonnee van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant! Kijk dan hier.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 1 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04