De Hoop&Koning en het Regionaal Bureau voor Toerisme planten bomen terug in de natuur op Landgoed Zonheuvel.
De Hoop&Koning en het Regionaal Bureau voor Toerisme planten bomen terug in de natuur op Landgoed Zonheuvel. RBT Heuvelrug & Vallei

Twintig nieuwe bomen op Landgoed Zonheuvel Doorn

14 maart 2024 om 15:19 Natuur en milieu

DOORN Grafisch Bureau de Hoop&Koning schenkt het Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug & Vallei (RBT) twintig jonge bomen. Dit ter compensatie voor het drukwerk wat De Hoop&Koning produceert voor het RBT. Op 4 maart hebben zij de bomen geplant op Landgoed Zonheuvel. ,,Zo dragen wij een steentje bij aan een beter klimaat’’, meldt het RBT in een persbericht.

Wim de Hoop van De Hoop&Koning vindt duurzaam ondernemen een ‘must’ in deze tijd. Tijdens het produceren van drukwerk wordt er CO2 uitgestoten. ,,Deze CO2 compenseren we zoveel mogelijk door nieuwe bomen te planten”, legt hij uit. Samen met Peter van Doorn van Goedlandt Circulair Landgoedbeheer zocht hij een mooi plekje op het landgoed uit, waar de bomen de ruimte hebben om verder te groeien. Een bijkomend aspect is dat de bomen afkomstig zijn van Trees-To-Be, dat ook op het landgoed gevestigd is. Het RBT ontving een certificaat voor de schenking van de bomen.

,,Het planten van de bomen illustreert onze gedeelde visie op duurzaamheid, waarbij we niet alleen streven naar behouden van natuur en erfgoed, maar ook naar een gezonde balans tussen recreatie, toerisme, de bewoners van de regio en de bedrijven die er gevestigd zijn’’, licht Robbert Schuurmans van het RBT toe. Het RBT plant sinds 2020 bomen terug in de natuur ter compensatie voor het drukwerk, maar doet dit nu door de samenwerking met De Hoop&Koning in eigen regio.

advertentie
advertentie