Nieuwe realiteit door corona: ‘Talent ziet geen toekomst meer in vak van musicus’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Nieuwe realiteit door corona: ‘Talent ziet geen toekomst meer in vak van musicus’

14 mrt, 11:19 Muziek Coronavirus
Hanny van Eerden
Dirigent Harm Vuijk maakt zich samen met Manderen op voor een nieuw, grootschalig project. (Archieffoto)
Dirigent Harm Vuijk maakt zich samen met Manderen op voor een nieuw, grootschalig project. (Archieffoto)

HEUVELRUG Daar waar corona in Nederland zorgt voor een kaalslag onder musici en aankomend talent op cultureel gebied, houdt Harmonieorkest Manderen in Maarn er vooralsnog de moed in. Dat zegt dirigent, docent en uitvoerend musicus Harm Vuijk. Amateurorkesten zijn, volgens hem, de basis van de Nederlandse muziekcultuur.

Vrijwel iedere professionele blazer begint zijn carrière bij een muziekvereniging om te leren spelen in een orkest en/of ensemble. „Daarom alleen al is het in stand houden van zo’n vereniging belangrijk”, zegt Harm Vuijk. „Docenten, dirigenten, maar ook de leden onderling stimuleren jong talent om door te zetten en dromen en concrete ambities waar te maken. Bij Manderen blijven we daar ook in c..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.