Een repetitie van het koor in de Maartenskerk.
Een repetitie van het koor in de Maartenskerk. Stichting Vrienden van de Maartenskerk

Tweede editie Heuvelrug Matthäus Passion in Doorn

8 februari 2024 om 15:24 Muziek

DOORN De tweede editie van de Heuvelrug Matthäus Passion krijgt gestalte op 8 en 10 maart. Zo’n 85 musici vullen de Maartenskerk in Doorn met Bachs ontroerende en troostende muziek.

De organiserende Stichting Vrienden van de Maartenskerk ging in samenwerking met de artistiek leiders Arjan Veen en Edwin Blankenstijn opnieuw de uitdaging aan om zo een stap te zetten in de richting van het vestigen van een Passie-traditie in Doorn. Grotendeels met dezelfde musici en solisten als in 2023, en opnieuw met het Kinderkoor Zangschool Utrecht. Het geheel opnieuw onder leiding van dirigent Arjan veen.

REACTIES OVERTROFFEN VERWACHTINGEN

Toen in maart 2023 voor het eerst de Heuvelrug Matthäus Passion in Doorn werd uitgevoerd overtroffen de reacties alle verwachtingen. De combinatie van een regionaal samengesteld koor met een cast van top-solisten en een gespecialiseerd Bach Orkest bleek een gouden greep. De intieme sfeer en de veel geroemde akoestiek van de Doornse Maartenskerk maakten de uitvoering onderscheidend van andere en bekendere Matthäus-concerten.

Het succes van de Heuvelrug Matthäus Passion bleef landelijk niet onopgemerkt

VOCALISTEN

Onder de vocale solisten streekgenoten Maarten Koningsberger en Charlotte Stoppelenburg. De inmiddels met de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs onderscheiden bas Raoul Steffani zal opnieuw de rol van Christus vertolken. De succesvolle Duitse tenor Leonhard Reso, de veelzijdige sopraan Selma Harkink en de internationaal vermaarde en gelauwerde tenor Jan-Willem Schaafsma completeren het geheel. 

LANDELIJK

Het succes van de Heuvelrug Matthäus Passion 2023 bleef landelijk niet onopgemerkt. Koor en orkest werden uitgenodigd om dit jaar mee te werken aan de traditionele Matthäus-uitvoering in de St. Jans Basiliek in Laren.

(De tekst gaat verder onder de foto.)


The last supper, geschilderd door Leonardo De Vinci. - Stichting Vrienden van de Maartenskerk

STICHTING

De stichting stelt zich ten doel om de noodzakelijke financiële middelen bijeen te brengen voor het onderhoud van de ruim duizend jaar oude Maartenskerk, de oudste kerk van de provincie Utrecht. Een tweede doelstelling is het organiseren van culturele activiteiten in het kerkgebouw, waardoor de Maartenskerk een nog bredere functie krijgt in de gemeenschap op de Utrechtse Heuvelrug. De stichting staat los van de Protestantse Gemeente. Wilt u het werk van de stichting steunen? Kijk dan op www.vriendenvandemaartenskerk.nl.

De Heuvelrug Matthäus Passion wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren: Gemeente Utrechtse Heuvelrug, St. Kramer Lems, Rabobank, Anders Invest, VSB Fonds, Beyers Kameren en Cultuur Fonds Utrecht.

KAARTEN

Voor het bijwonen van de unieke Heuvelrug Matthaeus Passion 2024 in de Maartenskerk in Doorn zijn nog kaarten beschikbaar en te bestellen via www.vriendenvandemaartenskerk.nl/ticketshop.

Dit artikel werd u aangeboden door de Stichting Vrienden van de Maartenskerk. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie