Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Koninklijke Onderscheiding voor de heer dr. Tersmette

Mensen

DRIEBERGEN Burgemeester Frits Naafs heeft op donderdag 19 mei een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer dr. M. Tersmette in Driebergen-Rijsenburg tijdens zijn afscheidsreceptie als arts-microbioloog van het Sint Antonius Ziekenhuis. Hij heeft een exceptionele bijdrage geleverd aan het wetenschappelijk onderzoek naar de diagnostiek en behandeling van hiv alsmede aan de bestrijding van de dreigende antibioticaresistentie.

Zijn onderzoeken leidden tot fundamentele inzichten in het ziekmakend vermogen van het hiv-virus en voor bepaalde vormen van hiv-therapie. Zijn werk is vooral in het begin van de aids-pandemie van groot belang geweest voor het begrip van het virus, het ziektebeloop en de ontwikkeling van antivirale middelen. Zijn meer dan honderd publicaties in mondiale toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften behoren tot de meest geciteerde wetenschappelijke artikelen in het vakgebied. 

In 2002 werd hij opgenomen in een eregalerij van het Weekblad Elsevier van de twintig beste onderzoekers van Nederland. Hij heeft daarnaast vele bestuursfuncties vervult die al dan niet aan zijn hoofdfunctie zijn gerelateerd. De heer dr. M. Tersmette is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

advertentie
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 35 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Zomers foodfestival in Maarsbergen: ‘Echt een evenement voor en door het dorp’ 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Statenbrief bevat onjuiste informatie, dorpsnetwerk voelt zich gebruikt 28 jun, 12:16
PREMIUM
Afbeelding
Turborotonde Donderberg van de baan 27 jun, 16:21
PREMIUM
Afbeelding
Energierekening van gemeente fors hoger 27 jun, 15:30
PREMIUM
Afbeelding
Utrechts landschap in beeld voor verhuizing sportvelden 27 jun, 11:59