Charvát was al veertig jaar betrokken bij het Bloemencorso en legde vorig jaar zijn taken als voorzitter neer.
Charvát was al veertig jaar betrokken bij het Bloemencorso en legde vorig jaar zijn taken als voorzitter neer. Frits Naafs

Bloemencorso Leersum neemt afscheid van oud-voorzitter Hans Charvát

3 augustus 2021 om 10:30 Mensen

LEERSUM Hans Charvát heeft maandagavond officieel afscheid genomen als voorzitter van het Bloemencorso in Leersum. Voorafgaand aan de jaarlijkse bloemenvergadering van het evenement werd stilgestaan bij zijn jarenlange inzet. Ook burgemeester Frits Naafs was aanwezig. 

Charvát was al veertig jaar betrokken bij het Bloemencorso. ,,Het corsohart slaat bij mij nog steeds even hard", zei de oud-voorzitter vorig jaar tegen deze krant. ,,Want laat duidelijk zijn: ik stop dan wel als voorzitter, maar zeker niet met het Bloemencorso.” Judith Hogendoorn nam het voorzitterschap van hem over.

DUIZENDEN DAHLIA'S Naast het officiële afscheid van de oud-voorzitter, vond maandag ook de jaarlijkse bloemenvergadering plaats. Volgens het bestuur werden tijdens de avond duizenden dahlia's besteld voor het corso, dat dit jaar wederom in alternatieve vorm wordt georganiseerd vanwege het coronavirus. Er zal een tentoonstelling plaatsvinden met stilstaande objecten, een statisch corso. 

,,Dit jaar doen er zeventien bouwgroepen mee. Wij zijn ontzettend blij dat er dit jaar zoveel mensen meedoen om er weer een prachtig bloemencorso van te maken", schrijft de organisatie op Facebook. 

Bloemencorso Leersum vindt in het weekend van 21 en 22 augustus plaats. Bezoekers moeten een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien en vooraf een gratis kaartje bestellen. Meer informatie is te vinden op de website van het corso

advertentie
advertentie