Frieda Veldhuizen (links) hier actief in de Open Toernooi Commissie met Marijke den Haan, Frits Petit en Jur van Hamersveld.
Frieda Veldhuizen (links) hier actief in de Open Toernooi Commissie met Marijke den Haan, Frits Petit en Jur van Hamersveld. Larsheim Tennis & Padel

Frieda Veldhuizen stopt na 38 jaar; het ‘Gezicht van Larsheim’ zwaait af

19 juni 2021 om 07:32 Mensen

LEERSUM Een aderlating vindt Larsheim Tennis & Padel het vertrek van Frieda Veldhuizen. Ruim 38 jaar lang was ze naast ledenadministrateur de vraagbaak voor alles en iedereen op de club. Haar loyaliteit en betrokkenheid worden geprezen. Tijdens de ALV op 23 juni zal de club haar op gepaste wijze bedanken en in het zonnetje zetten.

Frieda Veldhuizen zelf kijkt met warme gevoelens terug op haar lange, vrijwillige dienstverband: ,,De club is heel belangrijk voor me geweest. In goede maar ook mindere tijden heb ik er veel gezelligheid en saamhorigheid ervaren. Daarnaast heb ik van dit vrijwilligerswerk veel geleerd op het gebied van administratie, financiën en samenwerking.”

GEWAARDEERD De ledenadministratie was echt haar kindje. ,,Ik heb het met zoveel plezier gedaan.” En dat ging bij haar veel verder dan even iemand inschrijven en een pas aanvragen bij de tennisbond. ,,Ik vond het vooral leuk om nieuwe leden wegwijs te maken binnen de club. Ik legde hen het reilen en zeilen uit en koppelde hen in overleg aan andere leden, zodat ze meteen tennismaatjes hadden. Zeker de mensen die alleen lid werden.” 

Gelukkig veranderde de sfeer op de club al snel ten positieve

Dat dit gewaardeerd werd bleek nog tijdens de laatste digitale ALV waar een nieuw lid speciaal het woord nam om Frieda te bedanken voor het warme welkom dat hij van haar kreeg. Dat dit niet vanzelf sprak, ervoer Veldhuizen toen zij zelf lang geleden lid werd van Larsheim: ,,Het was toen nog best een beetje een elitesport en wij moesten met ons clubje Leersumse dames echt even een drempel over. Toen we voor het eerst meededen aan een tossavond werden we eerst genegeerd, en daarna kregen we een paar echt onaardige opmerkingen toegevoegd over ons niveau. Dat zal niemand meer gebeuren, dacht ik bij mezelf toen ik de ledenadministratie overnam. Gelukkig veranderde de sfeer op de club al snel ten positieve.”

CONTACTEN De werkwijze rondom de ledenadministratie veranderde behoorlijk in die kleine vier decennia: ,,Toen ik begon had ik een blokje van de bond waarop ik gegevens invulde over een nieuw lid. Een pasfoto kwam daar niet eens bij kijken. Na een tijdje kwam er dan een kartonnen pasje retour. Nu gaan de registratie en betaling volledig digitaal. Tot een tijdje geleden haalden leden hun pasje nog thuis bij me op, maar ook dat is er nu af. Dat heeft me mede doen besluiten dat het tijd was om te stoppen. Juist de contacten die ik erdoor had maakte het werk zo leuk.”

Juist de contacten die ik erdoor had maakte het werk zo leuk

THUIS Voor de geboren en getogen Leersumse was de club haast een tweede thuis: ,,Vroeger werd er meer georganiseerd, ook overdag. Nu werkt iedereen. We hadden bijvoorbeeld de ‘Ladies’ Day’. Behalve tennissen hoorde daarbij een heerlijke lunch en een modeshow van Niessen, waarbij de kleding werd geshowd door de leden. We hebben daarmee zoveel lol gehad.” De betrokkenheid van Veldhuizen bij de vereniging ging zo ver dat ze ook ernstig zieke leden thuis bezocht: ,,Dat was soms best zwaar.” 

Ze herinnert zich liever de leuke dingen zoals het regelen van de kerstattenties voor de vrijwilligers. Veldhuizen zat ook meer dan tien jaar in de Open Toernooi Commissie. ,,Het was intensief en erg leuk, zelfs het oplossen van alle problemen die opdoken. Hoogtepunt was de Indische rijsttafel op de woensdagavond. Geweldig. Ik moest altijd drie dagen bijkomen van zo’n toernooiweek.”

Geweldig. Ik moest altijd drie dagen bijkomen van zo’n toernooiweek

ZIEL EN ZALIGHEID Voorzitter Jacques van Oostrum is zeer dankbaar voor alles wat Frieda Veldhuizen betekende voor de vereniging: ,,Frieda is echt de gastvrouw van Larsheim - het gezicht van de club. Frieda = Larsheim. Ze ontving leden bij haar thuis voor een uitgebreide introductie. Haar toegevoegde waarde voor de vereniging staat buiten kijf. Ze stopte er haar ziel en zaligheid in. In haar verliezen we een bevlogen ambassadeur, die zeer ingevoerd is in alles wat met de club te maken heeft. Ze kent iedereen, en als er iemand ziek en ze vindt een bloemetje op zijn plaats dan regelt ze dat ook. Frieda was ook altijd scherp op het naleven van de regels binnen de club, en haalde feilloos de mensen van de baan die daar niet hoorden. Haar gezag werd door geen van ons betwist. Een vliegende keep en duizendpoot, zo kunnen we haar zeker noemen.” 

Het belangrijkste devies voor een vereniging is volgens Frieda Veldhuizen het volgende: ,,Je moet niet alleen nieuwe leden werven - je moet hen ook vast zien te houden.” En daarin was ze een kei volgens de voorzitter: ,,Ze had voor iedereen tijd en aandacht. Maar met goede opvolgster en een groei van 120 leden binnen een jaar, kan ze de Larsheim Tennis & Padel met een gerust hart achterlaten.”

door Edith Hazelzet

Dit artikel wordt u gratis aangeboden door de redactie van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant. Wilt u toegang tot meer artikelen? Wordt dan abonnee van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant! Kijk dan hier.

advertentie
advertentie