Tim Kas van DEV Doorn is al jaren een vast gezicht in het eerste van de club.
Tim Kas van DEV Doorn is al jaren een vast gezicht in het eerste van de club. Aangeleverde foto

'Ik heb veel aan Van Aken te danken'

13 maart 2020 om 08:10 Mensen

DOORN Heel veel wedstrijden speelde Tim Kas in het eerste van DEV Doorn en nog altijd is hij een van de boegbeelden van de club. Doelpunten maken is zijn specialiteit, behalve in die ene wedstrijd tegen Veenendaal. ,,Die heb ik uit mijn geheugen gewist..."

Jeroen van der Veer

Ha topscorer; we beginnen makkelijk. Waar wordt jij het meest gelukkig van? ,,Tot twee jaar en acht maanden geleden zou ik hebben gezegd: 'Als ik maar met een bal aan mijn voet op het voetbalveld kan blijven staan, ben ik gelukkig.' Het klinkt misschien ietwat cliché, maar sinds de geboorte van mijn kinderen maakt niets mij meer gelukkiger dan zij."

Op welke positie in het speelveld wil jij absoluut niet staan? ,,Op doel. Ik kan niet duiken en doe alles met mijn voeten. Dat is ook echt de enige positie. Voor de rest zou ik overal willen staan, zelfs linksback."

Waar ben je bang voor? ,,Ik ben niet bang aangelegd, maar sinds mijn vaderschap merk je pas hoe kwetsbaar je bent als het om je kinderen gaat."

Met welke partner van jouw teamgenoot zou jij wel eens een beschuitje willen eten? ,,Op deze vraag zat ik al te hopen. Dat is absoluut Janou Sluis, de vrouw van Mark Sluis. Ik vind Janou gewoon een lekker ding."

Kies jij voor gekleurde sportschoenen of ga je voor de ouderwetse zwarte? ,,Speel al een jaar of tien alleen maar op zwart. Zijn deze niet te vinden, maak ik ze zelf wel zwart."

Wie is jouw favoriete amateursporter en waarom? ,,Volmondig Paul Okkersen. Ik heb jarenlang met Paul gevoetbald en hij heeft altijd zijn eigen keuzes durven maken. Hij had lak aan wat andere daarvan vonden. Bij iedere club waar hij heeft gezeten, is hij via de voordeur binnengekomen en via de voordeur vertrokken."

Wie van jouw teamgenoten wordt het meest onderschat? ,,Mark Sluis denk ik. Hij krijgt wel geregeld veel lof van iedereen, alleen denk ik dat die lof niet gelijk staat aan de bizarre reddingen die hij heeft gemaakt voor ons. Echt onze rots in de branding."

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam en wat is het verhaal daarachter? ,,Ronnie van Middelkoop. De nieuwe lichting kent hem niet eens op deze manier. Maar voor de spelers die al een aantal jaren meelopen wel. Hij wordt ook wel de doelpuntenmachine genoemd. Dan denk je wat is daar nou leuk aan? Ronnie scoort nooit…"

Aan welke trainer heb jij het meest te danken? ,,Dan kan er maar een zijn: Michel van Aken! Michel en ik kennen elkaar al een jaar of 23. Eerst als mijn jeugdtrainer, daarna vele jaren als mijn teamgenoot bij DEV Doorn 1 en vervolgens tien jaar als mijn hoofdtrainer. Ondanks dat we het niet altijd met elkaar eens waren, hebben we heel veel mooie en mindere mooie momenten met elkaar beleefd. Ondanks alles wel altijd vertrouwen in elkaar gehouden en heeft hij het beste in mij naar boven gehaald."

Wie van je teamgenoten zou je absoluut niet mee willen nemen wanneer je een gezellig stapavondje wil? ,,Pieter Hegger. Die heeft samen met Marijn de Graaf, een oud-speler van DEV Doorn, zo'n ongelooflijke slechte humor. Sinds Marijn gestopt is, draait Pieter redelijk bij hoor. Alleen zodra hij gaat drinken, is er geen houden meer aan."

Als jij een topsporter aan jouw huidige team mocht toevoegen, welke speler zou je kiezen? ,,Je vraagt een topsporter, maar ik zou toch gaan voor René Okkersen. René had het heel ver kunnen schoppen als hij was gaan leven voor de sport en hij niet zoveel pech zou hebben gehad met blessures."

Welke wedstrijd zou je heel graag opnieuw willen spelen als dit kon? ,,Die heb ik uit mijn geheugen gewist. Maar ik meen Veenendaal thuis, een beslissingswedstrijd waarbij ik na een mooie kopbal van Rick Andeweg een honderdprocentkans op één meter van de goal mis. Ik snap nog steeds niet hoe deze er niet in gegaan is. Als ik deze had gemaakt, waren we niet gedegradeerd."

Welk beroep zou je absoluut niet willen uitoefenen en waarom niet? ,,Nou ik ben niet op mijn sterkst midden in de nacht. Daarom denk ik dat een beroep waarbij je nachtdiensten zou moeten draaien niet helemaal bij mij past. Als ik soms zie wat voor een bikkels er toch rondlopen en de gehele nacht aan het strijden zijn. Ik heb daar veel respect voor. Denk aan mensen in de zorg of in de wegenbouw bijvoorbeeld."

Tot slot, de makkelijkste vraag denk ik. Hoe ziet jouw ritueel eruit voor je aan de wedstrijd begint? ,,Dan stuur ik mijn vriendin Niki een berichtje..."

advertentie
advertentie