Edith Hazelzet, schrijfster van het boek, en burgemeester Frits Naafs tijdens de presentatie van het boek.
Edith Hazelzet, schrijfster van het boek, en burgemeester Frits Naafs tijdens de presentatie van het boek. Gemeente Utrechtse Heuvelrug

‘Alsof de hemel naar beneden kwam’ gepresenteerd: ‘Ik hoop dat het lezen helpt bij verwerking’

20 juni 2023 om 09:33 Maatschappelijk Noodweer in Leersum 2021

LEERSUM Het boek ‘Alsof de hemel naar beneden kwam’ over de valwind die twee jaar geleden enorm veel schade aanrichtte in Leersum, Valkenheide en een deel van Maarsbergen is afgelopen zondag gepresenteerd. Het boek, gefinancierd door de gemeente, werd geschreven door Edith Hazelzet, die ook voor deze krant schrijft. 

Het Heuvelrugcollege schrijft in een persbericht ervan overtuigd te zijn dat dit boek bijdraagt aan de verwerking door dat wat er is gebeurd vast te leggen en ervaringen en beelden terug te lezen. Voor nu en voor later. Het college biedt elk huishouden in het getroffen gebied daarom ook één exemplaar aan.

GEZELLIG DRUK

De presentatie van het boek vond afgelopen zondag plaats op het Kerkplein in Leersum. Alle inwoners van Leersum en omgeving waren uitgenodigd en het was volgens de gemeente gezellig druk. Er waren toespraken, er was muziek, en inwoners die ook in het boek aan het woord komen, kregen een eerste exemplaar overhandigd. 

PERSOONLIJK OVERHANDIGD

,,We hebben 750 boeken uitgedeeld”, zegt burgemeester Frits Naafs. ,,Het was fijn om zoveel exemplaren samen met wethouder Rob Jorg persoonlijk te overhandigen. We kregen veel positieve reacties van mensen die het heel erg op prijs stelden dat we dit als gemeente doen. Soms waren mensen zichtbaar ontroerd. Wie zondag niet in de gelegenheid was om te komen, kan het boek de komende tijd nog ophalen bij Vivant. Ik hoop dat iedereen dan voor de zomer het boek in huis heeft en dat het lezen van het boek mogelijk helpt bij de verwerking van de valwind. In combinatie met de uitvoering van het herstelplan is er een grote stap in de goed richting gezet.” 

(De tekst gaat verder onder de foto.)


,,We kregen veel positieve reacties van mensen die het heel erg op prijs stelden dat we dit als gemeente doen.” - Gemeente Utrechtse Heuvelrug

AFHALEN

Alle huishoudens in het getroffen gebied hebben voor 10 juni een brief thuis gekregen. Tegen inlevering van de brief kunnen deze inwoners die er zondag niet bij waren het boek afhalen. Dit kan van dinsdag 20 juni tot en met zaterdag 22 juli tijdens openingstijden bij Vivant, Torenzichtlaan 3 in Leersum. Daarna is het boek te verkrijgen bij de receptie van het Cultuurhuis, Kerkplein 2 te Doorn.

Mensen die de brief niet hebben ontvangen of die niet meer kunnen vinden, kunnen contact opnemen met de gemeente via 0343 565600 of een mail sturen naar nana.bies@heuvelrug.nl.  

Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant publiceerde eerder al een deel van het boek. Dat is hier te lezen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie