Ergernis over overlast parkeren en fietsers: ‘Het is een probleem van heel Amerongen’

25 januari 2023 om 07:52 Maatschappelijk Pixabay
Afbeelding

AMERONGEN Amerongen is een prachtig dorp. Het ‘oude dorp’ trekt met z’n kasteel en oude straatjes veel bekijks van dagtoeristen. Maar ook aan de andere kant van de N225 kan het op een mooie weekenddag razend druk zijn. Wielrenners en mountainbikers weten het gebied rond de Amerongse Berg erg te waarderen en komen dan met drommen op de heuvel af. En net als in het oude dorp leidt dat vaak tot parkeeroverlast. Ook het gedrag van sommige van deze fietsers laat te wensen over. Omwonenden zijn het inmiddels behoorlijk zat.

Afgelopen week ontstond op de Facebookpagina Amerongs Nieuws een discussie over overlast door fietsrecreatie. Tientallen reacties volgden op de vraag van Bianca de Rooij of meer mensen die overlast ervaren. Ze stelde niet alleen parkeeroverlast aan de kaak, maar ook het gedrag van sommige fietsers.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.