Maatje Mobiel rijdt weer zorgritten: Chauffeurs en klanten zijn meer dan welkom

4 december 2022 om 07:30 Maatschappelijk Wilco Willemse
Theo en Ria zijn vrijwilliger bij Maatje Mobiel.
Theo en Ria zijn vrijwilliger bij Maatje Mobiel.

LEERSUM/AMERONGEN Voor inwoners van Leersum en Amerongen die zelf niet zo mobiel meer zijn is er sinds 2015 Maatje Mobiel. Een service gerund door vrijwilligers die het mogelijk maakt tegen lage kosten ‘zorgritten’ te maken, naar bijvoorbeeld een afspraak met de huisarts, een onderzoek in het ziekenhuis of een behandeling bij de fysio, maar ook voor een afspraak bij de kapper en de schoonheidsspecialiste.

De coronaperiode was voor de chauffeurs en klanten van Maatje Mobiel een fikse streep door de rekening. Door de beperkende maatregelen was het niet meer mogelijk om dit soort ritjes te maken. Waar er in 2018 nog 311 ritten gereden werden, waren dat er in 2020 nog maar 61. Nu komt de service weer rustig op gang, maar het mag van de vrijwilligers ..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.