Hartenloop voor Helen Dowling Instituut: ‘Voor wie loop jij op Wereldkankerdag?’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Hartenloop voor Helen Dowling Instituut: ‘Voor wie loop jij op Wereldkankerdag?’

1 feb, 07:23 Maatschappelijk
Pim Geerts
Ingerid, kankerpatiënt en cliënt bij het HDI, aan de wandel met haar gezin in de bossen rond het Helen Dowling Instituut in Bilthoven.
Ingerid, kankerpatiënt en cliënt bij het HDI, aan de wandel met haar gezin in de bossen rond het Helen Dowling Instituut in Bilthoven.

HEUVELRUG Iedereen kent wel iemand die kanker heeft (gehad). Als naaste wil je iets doen, maar wat? Geld inzamelen voor betere mentale zorg van kankerpatiënten is een mooie manier om jouw dierbare en vele anderen een hart onder de riem te steken. Bijvoorbeeld door op vrijdag 4 februari, Wereldkankerdag, een Hartenloop te houden. Het geld dat je ophaalt, doneer je aan het Helen Dowling Instituut, dat zorg biedt aan mensen die worstelen met angst en ernstige vermoeidheid na kanker.

Kanker is ingrijpend. De ziekte slaat vaak in als een bom en verstoort het evenwicht. Het kan vragen, gedachten en gevoelens oproepen waar mensen geen raad mee weten. Het kan niet alleen impact hebben op de patiënt, maar ook op partners en familieleden. Zodanig dat het leidt tot psychische klachten. Het Helen Dowling Instituut (HDI) helpt mensen, en hun naasten, die na kanker vastlopen door ern..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.