Afbeelding
Staatsbosbeheer

Opbrengst kerstboomverkoop Staatsbosbeheer gaat naar Bomen voor Leersum

19 november 2021 om 10:32 Maatschappelijk

LEERSUM Staatsbosbeheer gaat op zaterdag 11 december fijnsparren uit eigen bossen verkopen als kerstbomen. De bomen worden tegen gereduceerd tarief aangeboden en kunnen afgehaald worden bij het kantoor van Staatsbosbeheer in Leersum. De opbrengst gaat volledig naar de stichting Bomen voor Leersum. Zo wil Staatsbosbeheer een steentje bijdragen aan de wederopbouw na de verwoestende valwind van juni. Er zijn ongeveer 300 bomen beschikbaar.

De valwind heeft enorme schade toegebracht aan de bossen rondom het dorp. Het Lombokbos, een zeer geliefd wandelgebied voor de Leersummers, is vrijwel geheel weggevaagd. Staatsbosbeheer werkt de komende maanden aan het herstel van dit bos. 

HERPLANT Stichting Bomen voor Leersum zet zich in om op verschillende locaties bomen opnieuw in te planten. De herplant van een aantal grotere bomen zorgt ervoor dat het oorspronkelijke straatbeeld weer een klein beetje hersteld wordt. ,,Wij ondersteunen dit initiatief en dragen hier graag een steentje aan bij”, aldus Staatsbosbeheer. ,,Daarom is ervoor gekozen om onze jaarlijkse kerstbomenverkoop ditmaal in Leersum te organiseren en de opbrengst volledig ten goede te laten komen aan het herstel van het dorp.”

Afhalen is mogelijk op zaterdag 11 december tussen 10.00 en 16.00 uur aan de Maarsbergseweg 18a in Leersum. Bomen tot circa 1.50 meter kosten 5 euro, daarboven kosten de sparren 10.00 euro. Het is alleen mogelijk om contant en gepast te betalen. De fijnsparren worden uitsluitend zonder kluit verkocht. 

advertentie
advertentie