(v.l.n.r.) Reinier van Kuyk, Hans Bos (eigenaar pand), Eelco Appel en Tanja Naastepand in de nieuwe opslagloods van Voedselbank Utrechtse Heuvelrug.
(v.l.n.r.) Reinier van Kuyk, Hans Bos (eigenaar pand), Eelco Appel en Tanja Naastepand in de nieuwe opslagloods van Voedselbank Utrechtse Heuvelrug. Babs Bouwman

Voedselbank Utrechtse Heuvelrug dolblij met nieuwe opslagloods

Maatschappelijk

HEUVELRUG Het contract is getekend en de sleuteloverdracht heeft plaatsgevonden. Voedselbank Utrechtse Heuvelrug kan zich opmaken voor de verhuizing naar de nieuwe opslagloods aan de Boswijklaan in Doorn. Al op zaterdag 20 maart kunnen de spullen overgebracht worden en dat is veel sneller dan verwacht.

 ,,Veel vrijwilligers steken de handen uit de mouwen om voorbereidingen te treffen en Van Brenen helpt met de verhuizing”, vertelt voorzitter Tanja Naastepad. Een schoonmaakbedrijf heeft aangeboden het pand grondig te reinigen en biedt zelfs de schoonmaakmiddelen gratis aan. Van alle kanten wordt hulp aangeboden: vele handen maken licht werk.”

Het bestuur en de coördinatoren van de assemblage zorgen voor een goed verloop van de grote operatie. ,,De continuïteit van de dienstverlening moet te allen tijde gewaarborgd blijven”, vindt de voorzitter. 

NIEUW PROJECT Naastepad gaat zich de komende tijd bezighouden met een nieuw project: een proef vanuit het distributiecentrum in Arnhem waar Voedselbank Utrechtse Heuvelrug aan mee mag doen. Eenmaal per week brengt een vervoerder vanuit het distributiecentrum voorraden naar hen en andere voedselbanken in de regio toe in plaats van dat ieder apart naar Arnhem rijdt. Een mooi initiatief dat goed past bij de duurzame doelstellingen van deze liefdadigheidsorganisatie.

,,De komende weken gaan we flink de mouwen opstropen en aan de slag, ”, zegt Tanja Naastepad. Maar eerst wil ze nogmaals iedereen bedanken die heeft geholpen bij de totstandkoming van het nieuwe pand. Een grote wens is vervuld.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 11 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 uur geleden
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 15 aug, 16:52