Mart Meijer , dj van 538 en Reinier van Kuyk, bestuurslid van Voedselbank UHR.
Mart Meijer , dj van 538 en Reinier van Kuyk, bestuurslid van Voedselbank UHR. Eigen foto

Radio 538 in actie voor voedselbank

Maatschappelijk

HEUVELRUG Radio 538 houdt in de maand december een speciale actie, Missie 538, om geld in te zamelen voor de voedselbanken in Nederland. De dj’s hebben maar één missie: zoveel mogelijk geld voor voedselpakketten ophalen.

Bijna één miljoen mensen leven in Nederland onder de armoedegrens. De voedselbank helpt de mensen die het financieel echt even niet redden door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten, helaas zijn dat er door de coronacrisis steeds meer.

PROGRAMMERING Van 14 t/m 18 december gooit de radiozender de complete programmering om. Samen met de luisteraars, bekende vrienden van 538, artiesten, collega’s voor én achter de schermen en ambassadeurs van de voedselbank, gaan de 538-dj’s zoveel mogelijk geld voor voedselpakketten ophalen. In ruil voor een donatie bepalen niet de dj’s, maar de 538-luisteraars een week lang de playlist.

EIGEN MISSIE Daarnaast kan iedereen met een goed idee of initiatief om geld in te zamelen voor Missie 538 een eigen actie starten. Van het bakken en verkopen van cupcakes tot het organiseren van een digitale popquiz en van een sponsorloop met het voetbalteam tot spullen verkopen op een online rommelmarkt. Alle leuke (coronaproof) acties die geld opleveren voor de voedselbank zijn welkom.

PRODUCTEN Daarnaast kunnen mensen in die week ook producten afgeven op de assemblage in Leersum op donderdag 17 december van 15.00 tot 16.30 en 19.00 tot 20.00 uur en vrijdag 18 december van 10.00 uur tot 12.00 uur. Het zou dan gaan om thee, rijst, nasi, macaroni mix, pastasaus, potgroente, jam, kaas, beschuit en crackers.

MEEWERKEN Alle DJ’s van 538 hebben bij verschillende voedselbanken meegedraaid en geholpen om zo te ervaren wat er allemaal gebeurt bij deze voedselbanken. Bij de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug heeft DJ Mart Meijer een dag meegewerkt zowel bij de assemblage in Leersum als in de cantina bij de uitgifte.

Meijer heeft daarnaast afgelopen week een interview gehad met bestuurslid Reinier van Kuyk in zijn avondprogramma. Er werd gepraat over de werkzaamheden bij de Voedselbank UHR, hoe een week er zoal uitziet, wat er allemaal voor prachtige spontane acties tijdens Sint en kerst plaatsvinden, over het fantastische werk van de vrijwilligers en over de speurtocht naar een nieuw pand voor de assemblage na het vertrek uit Leersum.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 2 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 19 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 23 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30