Loek Bosman, voorzitter van Tussen Heuvelrug & Wetering.
Loek Bosman, voorzitter van Tussen Heuvelrug & Wetering. Danny van der Linden

Groeispurt voor Tussen Heuvelrug & Wetering

3 december 2020 om 20:45 Maatschappelijk

DRIEBERGEN Het ledenbestand van de vereniging Tussen Heuvelrug & Wetering (THW) is dit jaar met bijna 25 gegroeid gegroeid en ook het aantal volgers op de sociale media van THW vertoont een flinke stijging. Volgens voorzitter Loek Bosman is de groei te verklaren door de thema’s waar de vereniging zich mee bezig houdt. ,,Dat spreekt de mensen dus aan.”

THW zet zich ervoor in om de bijzondere kenmerken van Driebergen-Rijsenburg te versterken. THW doet daarvoor veel inventarisatiewerk en gaat onder meer actief in gesprek met de gemeente, politiek en allerlei andere betrokken personen en instanties. En waar nodig door eigen inbreng met raad én daad, zoals onder meer bij het onderhoud van de Heidetuin. 

Ook worden initiatieven ondernomen om groenvoorzieningen te verbeteren, bomenkap af te remmen en toe te zien op herplanting. En daarnaast bijvoorbeeld ook beoordeling van bouwplannen alsmede suggesties voor verbetering daarvan waarbij het karakter van de Stichtse Lustwarande steevast als leidraad wordt gebruikt.

JUISTE SNAAR ,,De thema’s die wij aansnijden blijken de juiste snaar te raken bij de inwoners van ons mooie dorp”, zo verklaart THW-voorzitter Loek Bosman de spectaculaire groei in 2020. ,,Het groene, landschappelijke karakter met veel cultuurhistorische bebouwing zijn voor veel bewoners van Driebergen-Rijsenburg de wezenlijke kenmerken om hier te wonen, te werken en te recreëren. Maar door verdergaande verstedelijking van de omgeving worden deze aantrekkelijke eigenschappen helaas bedreigt. En daartegen bieden wij het nodige tegenwicht, en dat spreekt dus aan!”

advertentie
advertentie