Zwerfboeken-ambassadeur Lucie: ‘Lever oude kinderboeken in’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Zwerfboeken-ambassadeur Lucie: ‘Lever oude kinderboeken in’

25 sep, 07:30 Maatschappelijk
Victor Schutijser
De 10-jarige Lucie Stolk is Kinderzwerfboekenambassadeur en zamelt boeken in om te laten zwerven.
De 10-jarige Lucie Stolk is Kinderzwerfboekenambassadeur en zamelt boeken in om te laten zwerven.

DRIEBERGEN Volgende week, op 30 september is het Nationale Kinderzwerfboekdag én het begin van de Kinderboekenweek. Kinderzwerfboeken zijn boeken die bij het opruimen van de boekenkast een tweede leven verdienen. De Driebergse Lucie Stolk (10) is Kinderzwerfboek kindambassadeur voor de regio Utrecht.

Lucie is dol op lezen en laat zich graag meesleuren in een goed boek. ,,Je kunt bij het lezen van een boek zijn wie je wilt zijn”, weet Lucie. Door haar functie als kindambassadeur hoopt ze meer kinderen aan het lezen te krijgen.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.