Groot feest in Driebergen tijdens Kinderboekenweek

27 september 2019 om 16:53 Evenementen Deel je nieuws

Zaterdag 5 oktober 2019 is het groot feest in Driebergen: Het Kinderboekenfeest! Het feest wordt georganiseerd ter ere van de Kinderboekenweek. Van 13.00 tot 16.00 uur wordt het plein op de Traaij (tegenover boekhandel Jacques Baas) omgetoverd tot één groot feestterrein met activiteiten rondom het thema ‘Reis mee!’ Voor de kinderen valt er veel te beleven en zijn er leuke prijsjes te winnen. De opening wordt door burgemeester Naafs verricht.

Op het plein is er van alles te doen. Fietsliefhebbers kunnen bijvoorbeeld meedoen aan een cursus 'Banden Plakken voor Dummies', of aan een race waarbij het de bedoeling is zo langzaam mogelijk te fietsen. Liefhebbers van grote wagens moeten beslist gaan kijken naar de tractor die op het plein staat ter ere van de Boer Boris boeken, of bij de kraanwagen (‘Kom uit die kraan’). En in een caravan kun je lekker naar Boer Boris filmpjes kijken. En nu we het toch over Boer Boris hebben, burgemeester Naafs heeft beloofd voor te lezen uit een van deze populaire prentenboeken.

Hou je meer van knutselen, speurderswerk of reizen, dan zou je mee kunnen doen aan een sporenschilderij, een speurtocht of met je telefoon de hele wereld rondreizen. En zelfs als het regent die dag is er geen enkel probleem, want op het plein zal de grote tent van de Speelweek staan. Daar kun je lekker knutselen, kleuren of je laten schminken. Of je gaat lekker luisteren naar de voorlezers die je de hele middag de mooiste prentenboekenverhalen vertellen.
 
Verder staat er nog een dansworkshop van EDC op het programma, met een dansje op de muziek van het speciaal door Jochem Myjer voor Kinderen-voor-Kinderen geschreven kinderboekenweeklied. Het lied wordt uitgevoerd door het Valkenheuvelkoor.

Vanzelfsprekend zijn alle kinderboeken die je deze middag hoort en ziet ook te koop en ontvang je het Kinderboekenweekgeschenk ‘Haaientanden’ van Anna Woltz bij aankoop vanaf 10 euro cadeau.

Het Kinderboekenweekfeest 2019 is een initiatief van ondernemersvereniging In-Driebergen, Bibliotheek Z-O-U-T en Voorleesexpress, De Eurowinkel/Delerij en boekhandel Jacques Baas. Vele andere Driebergse ondernemers en uitgevers hebben geholpen door het beschikbaar stellen van prijzen en andere zaken die het mogelijk maken dit prachtige Driebergse feest te organiseren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie