Een foto van de sinterklaasintocht van 2018 in Maarn.
Een foto van de sinterklaasintocht van 2018 in Maarn. Fotokring Heuvelrug

Intocht Maarn/Maarsbergen gecanceld, corona én pietendiscussie gooien roet in het eten

22 juli 2020 om 10:09 Maatschappelijk Coronavirus

MAARN/MAARSBERGEN De jaarlijkse sinterklaasintocht gaat dit jaar in Maarn en Maarsbergen niet door. Dat laat de Stichting Sinterklaasintocht Maarn-Maarsbergen weten. Als reden voor het besluit worden de coronacrisis en de zwartepietendiscussie genoemd.

Het is voor het eerst sinds het begin van de sinterklaasvieringen in de dorpen dat het onthaal van de goedheiligman daar nu niet doorgaat. ,,De eerste vergaderingen over de intocht zijn dit jaar gehouden. Dat ging niet inhoudelijk over de intocht, maar meer over de situatie waarin we nu zitten”, schrijft de stichting. ,,De omstandigheden rondom het coronavirus en de zwartepietendiscussie zorgen ervoor dat we de intocht niet kunnen organiseren zoals we dat gewend zijn. Dit heeft ons met pijn in het hart en met dubbele gevoelens doen besluiten dat wij de intocht dit jaar niet door laten gaan.”

HOOP OP BEGRIP De stichting spreekt over een weloverwogen keuze. ,,We staan hier als commissie unaniem achter, hoe verdrietig het ook is, maar het risico is te groot om de intocht dit jaar door te laten gaan.”

Ook benadrukt de sinterklaascommissie dat dit besluit gemengde gevoelens kan oproepen in de dorpen. Toch wordt er van harte ‘gehoopt op begrip’. ,,maar, we hopen van harte op begrip.” Het is de bedoeling dat er volgend jaar wel weer een intocht plaatsvindt.

advertentie
advertentie