Koningin Máxima praat met een Oekraiense militair tijdens een bezoek aan het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg.
Koningin Máxima praat met een Oekraiense militair tijdens een bezoek aan het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg. ANP/Remko de Waal

Koningin Máxima bezoekt Militair Revalidatie Centrum Aardenburg

25 maart 2024 om 16:00 Maatschappelijk

DOORN Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vrijdagochtend 22 maart een bezoek gebracht aan het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg in Doorn. Aardenburg is een revalidatiecentrum voor militairen en burgers waar zij werken aan herstel na een ongeluk, operatie, ziekte of beroerte. Dat meldt de RVD op de site van het Koninklijk Huis. 

Het bezoek begon met een introductie van de commandant van het revalidatiecentrum over de verschillende behandelmethodes, over de zorg voor militairen die gericht is op terugkeer naar de eenheid en over het voedingsconcept dat onderdeel is van het revalidatieprogramma.
Koningin Máxima sprak aansluitend met Oekraïense militairen die in Doorn revalideren en met hun revalidatieartsen, fysiotherapeuten en prothesemakers. De gewonde militairen met complexe aandoeningen krijgen in het revalidatiecentrum specialistische zorg die in Oekraïne niet of minder goed beschikbaar is.
Daarna bezocht Koningin Máxima één van de ruimten voor activiteitentherapie. Revalidanten zijn hier bezig met hout- en metaalbewerking en oefenen onder begeleiding tegelijkertijd met staan, lopen en bewegen. Koningin Máxima ging vervolgens in gesprek met medewerkers van het revalidatiecentrum en met een revalidant en zijn behandelteam van logopedisten, ergotherapeuten en fysiotherapeuten.

Militair Revalidatie Centrum Aardenburg is het behandel- en expertisecentrum van het ministerie van Defensie op het gebied van revalidatiezorg, arbeidsrevalidatie en orthopedische hulpmiddelen. Het centrum behandelt patiënten voor verschillende aandoeningen die te maken hebben met bewegingsproblemen door een ongeval, beroerte, ziekte of een niet-aangeboren afwijking. Aardenburg biedt revalidatiehandelingen voor militairen en burgers waarbij het doel voor militairen is om weer operationeel inzetbaar te worden en voor alle revalidanten om weer maximaal te kunnen deelnemen aan de maatschappij.

advertentie
advertentie