Nieuw sportcomplex voor MRC Aardenburg

25 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Vincam, oftewel 'Ik zal overwinnen', is de naam van het nieuwe sportcomplex op Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg. Generaal buiten dienst Peter van Uhm onthulde donderdag bij de opening de naam.

,,Het nieuwe sportcomplex voorziet in de doelen die MRC Aardenburg heeft: militairen beter maken, zodat ze kunnen terugkeren naar operationele inzetbaarheid", zei commandant MRC Aardenburg luitenant-kolonel Jeroen Hulst.

Speciale loopband

Het MRC Aardenburg heeft nu het modernste sportcomplex binnen de revalidatie in Nederland. Het zwembad, de sporthal en fitnesszaal zijn van de nieuwste snufjes voorzien. Zo kunnen de revalidanten met een speciale app hun vorderingen bijhouden.

Virtueel

Voor de mobiliteitstraining is een speciale loopband aangeschaft. Met dit apparaat kan onder invloed van de zwaartekracht de belasting van het lichaam worden opgevoerd. Later dit jaar komt daar nog een virtueel systeem van twee loopbanden bij. Die bootsen praktische oefensituaties na, zoals lopen op straat in een virtuele omgeving.

Lees meer over het centrum in de krant van donderdag 24 oktober.

advertentie
advertentie