Een cliënt van QuaRijn verhuist naar het nieuwe landhuis van Het Zonnehuis.
Een cliënt van QuaRijn verhuist naar het nieuwe landhuis van Het Zonnehuis. QuaRijn

Alle zorg in Doorn onder één dak in Het Zonnehuis

9 maart 2022 om 12:40 Lokaal Deel je nieuws

In de week van 7 maart verhuizen cliënten van QuaRijn naar het nieuwe Revalidatiecentrum Het Zonnehuis in Doorn. Hier zijn binnenkort ook de polikliniek Doorn van het Diakonessenhuis, HMC Heuvelrug Medisch Centrum, Doornse Apotheek en het Kennis- & BehandelingCentrum gevestigd. QuaRijn heeft in Doorn een nieuw gezondheidscentrum gebouwd met ruimte voor verschillende zorgaanbieders. Niet alleen fysiek treffen zij elkaar hier. Het is de bedoeling om samen te werken aan optimale zorg voor bewoners in de hele regio.

QuaRijn bestuurder Mirjam Hagen: “Het revalidatiecentrum wordt een plek waar mensen kunnen herstellen na een operatie, aandoening, ziekte of beroerte. Het nieuwe centrum is voorzien van moderne apparatuur, comfortabele kamers en doelmatig ingerichte trainings- en herstelruimten. Zelfs in de omliggende beleeftuin kan geoefend worden. Stap voor stap kunnen patiënten hier werken aan hun herstel met als doel thuis de draad weer op te pakken. Want dat is wat iedereen het liefste wil!”

Het Zonnehuis biedt ook cognitieve revalidatie voor mensen met beginnende dementie of geheugenproblematiek. Daarnaast is er orthopedische, neurologische en cardiologische revalidatie. Afhankelijk van de ernst van de aandoening verblijven mensen tijdelijk in het revalidatiecentrum of ze gaan naar de dagbehandeling. Ook is er revalidatiezorg aan huis mogelijk.

John Taks, voorzitter Raad van Bestuur Diakonessenhuis: “Op onze nieuwe locatie in Doorn komt ons ziekenhuis letterlijk onder één dak samen met o.a. huisartsen, fysiotherapeuten, apotheek en de verpleeg- en verzorgingshuissector. Dat biedt ons de kans om samen de ketenzorg optimaal te ontwikkelen. Samen met de andere zorginstellingen in Doorn gaan we bijvoorbeeld kijken hoe we de zorg aan patiënten met hartfalen met elkaar zo goed mogelijk kunnen organiseren. We zijn er in Doorn trouwens niet alleen voor oudere patiënten en patiënten met chronische aandoeningen. In Doorn zien we steeds meer jonge mensen en kinderen. Op onze polikliniek kunnen zij voor vrijwel alle eerste ziekenhuisbezoeken dicht bij huis terecht. Vanaf 4 april heten wij hen van harte welkom in onze ruime, lichte en moderne polikliniek. Onze medewerkers en artsen zien er al erg naar uit om op deze mooie plek te komen werken!”

advertentie
advertentie