Eenzame Eik in winterkleed
Eenzame Eik in winterkleed Hans van de Pol

Publiekswandeling op 5 maart door het Amerongse Bos

22 februari 2022 om 11:19 Lokaal Deel je nieuws

De winter loopt op zijn eind, het is veel langer licht en in het bos wordt door bomen, planten en dieren hard gewerkt aan verjonging en groei. Tijdens de wandeling gaan we kijken welke tekenen hiervan zichtbaar zijn.

Het Amerongse Bos is een compact bos met een grote variatie in soorten en dit gegeven, samen met de hoogteverschillen maakt het mogelijk om in betrekkelijk korte tijd veel te beleven. Die variatie in plant- en boomsoorten  is niet vanzelf ontstaan, daarom zal tijdens deze wandeling o.a. aandacht worden gegeven aan bosbeheer en dan gaat het met name over de ingrepen die noodzakelijk waren om deze soortenvariatie te realiseren.

Het bos ondervindt ook zichtbaar de gevolgen van klimaatverandering en van de manier waarop wij leven, met het accent op welvaart. Ook hier zal aandacht aan worden geschonken.

Het belooft een interessante wandeling te worden, met veel hoogtepunten en verhalen over een bos met een lange geschiedenis en daardoor met een veelzijdig karakter.

Onze gidsen vertrekken om 13:30 uur vanaf het infocentrum van Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8 in Amerongen. U kunt gratis parkeren op Groene entree de Burgwal, van daar loopt u in enkele minuten naar het infocentrum. Aan deze wandeling zijn geen kosten verbonden. Wel moet u zich vooraf aanmelden. U kunt dit doen op de site van Utrechts Landschap: https://utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/111290

Er is plaats voor 20 deelnemers.

advertentie
advertentie