Toch geen boze buren

lokaal Deel je nieuws

Geen beschuldigingen en al helemaal niet richting de kinderen. Wel vooronderstellingen die meer of minder juist zijn. Stemmingmakerij is niet mijn woordgebruik.

Ik vooronderstelde dat de ouders zich wellicht achter twee kinderen verscholen. Dat lijkt niet te kloppen en dat neem ik dan ook terug. De actie  viel niet goed bij ons in de straat door de vaagheid en het gebrek aan openheid over de afzenders. Ik pleitte juist voor openheid bij gebruik van democratische middelen.

Ik vooronderstelde ook dat de actie wellicht tegen de plannen van Broekbergen gericht was gezien het gebruik van aantallen. Ook deze vooronderstelling lijkt niet te kloppen. Alhoewel me nog niet helemaal duidelijk is over welk project het gaat. Het lijkt te gaan over een project van de gemeente om een woon-/kantoor/wijk te realiseren. Dat ga ik nog even beter uitzoeken.

En ten derde, als er op het weiland op de foto een woon-kantoor-wijk gerealiseerd gaat worden, dan kan ik me voorstellen dat het uitzicht van de kinderen belemmerd wordt. Dan zit en zat ik er helemaal naast. Als het alleen maar over de veranderingen op Broekbergen gaat, dan waag ik nog steeds te betwijfelen of het uitzicht zodanig belemmerd wordt. Ik hoop en verwacht dat de gemeente hier goed de vinger aan de pols houdt, als het om Broekbergen gaat. Dat deed ze tot nu toe en dat zal ze blijven doen.

De initiatiefnemers van Broekbergen verdienen steun na alle tegenwerking in de afgelopen  tien jaar. Het getuigt van visie en doorzettingsvermogen om ondanks die tegenwerking toch stapje voor stapje herstel en vernieuwingen te realiseren. Broekbergen mag wat mij betreft, na de mooie tijd van Arca Pacis en de verwaarlozing daarna een aanwinst zijn voor Driebergen.

Zoals gezegd, ik ga - na mijn vakantie - naar de plannen zoeken van de gemeente om een woon-kantoor-wijk te realiseren. Daarover was ik onwetend.

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 13 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 16 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 22 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33