Mascha Versteeg, Wijkstagemakelaar WijkLeerbedrijf Veenendaal
Mascha Versteeg, Wijkstagemakelaar WijkLeerbedrijf Veenendaal QuaRijn

27 graden en kippenvel

lokaal Deel je nieuws

Daar loopt een oud leerling, achter de rolstoel van haar allereerste cliënt tijdens haar stage. Ik weet het nog goed, de eerste kennismaking van Almira* met haar nieuwe cliënt. Dit is inmiddels al anderhalf jaar geleden en mevrouw woont inmiddels in een verzorgingshuis.

Extra aandacht
Via het WijkLeerbedrijf doen stagiaires praktijkervaring op bij cliënten in de wijk en bij instellingen. Zo ook Almira. De dochter van deze mevrouw is ook mantelzorger voor haar moeder. Maar door de hoeveelheid zorg is ze nu toch wat overbelast. Dagelijks komt zij op vier momenten per dag bij haar moeder. Mevrouw woont in een woon-zorgcomplex en krijgt haar verzorging, maar toch, als dochter wil je vaak alles voor je moeder doen. Door de koppeling met stagiair Almira krijgt mevrouw toch extra aandacht en kan ze naar buiten voor een wandeling. Terwijl haar dochter even tijd heeft voor zichzelf.

Bijzondere klik
Almira heeft een bijzondere klik met mevrouw en haar dochter en al snel ontstaat er een band. Van één keer in de week gaat Almira al snel twee keer per week bij mevrouw op bezoek.

Stage ten einde
Op een gegeven moment zit de stage van Almira erop. Het afscheid is moeilijk, maar niet definitief. De dochter geeft aan dat Almira altijd langs mag komen. En dat is dan ook net de reden dat ik haar vandaag achter de rolstoel zie lopen waar mevrouw in zit. Ze wandelen door het centrum van Veenendaal.

Terras
Vanaf het terras waar ik op dat moment zit met mijn dochter, roep ik Almira. Ze straalt! “Kijk mevrouw, daar zit mijn stagemakelaar, van toen ik nog bij u stage liep. Door haar ben ik bij u terecht gekomen.” Mevrouw glimlacht en zwaait. Almira vertelt dat ze meestal één keer in de week met mevrouw gaat wandelen. En juist vandaag, omdat het zo’n mooie dag is. Het is maar liefst 27 graden en omdat Almira weet dat mevrouw hier erg van geniet, gaan ze er nu op uit.

Kippenvel
Ik voel het kippenvel op mijn lijf. Ik weet hoe lang de wandeling is vanaf het verzorgingshuis waar mevrouw nu woont en heb respect voor Almira. Ik ben ook super trots op haar. Zij brengt haar stage-ervaring in de praktijk. Almira heeft inmiddels haar diploma Helpende Zorg & Welzijn behaald en is met een vervolgopleiding gestart Verzorgende Individuele Gezondheidzorg (MBO 3 VIG). Uiteindelijk wil zij heel graag in de ouderenzorg gaan werken.

*Deze naam is fictief in verband met privacy

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 15 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 17 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 23 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33