Afbeelding
Lex van Lieshout ANP photo

Kandidaat-wethouders donderdag voorgedragen aan raad

22 mei 2018 om 19:45 lokaal

HEUVELRUG Informateur Remco van Lunteren heeft zijn eindverslag gepresenteerd aan burgemeester Frits Naafs. Daarin staan ook de kandidaten voor het wethouderschap en de beoogde portefeuilleverdeling van het nieuwe college. Rob Jorg werd voorgedragen door de VVD, Hans Waaldijk door OPEN, Chantal Broekhuis werd voorgedragen door het CDA en Gerrit Boonzaaijer is de kandidaat voor de SGP. Donderdag vergadert de gemeenteraad over de benoeming van de vier kandidaten.

Burgemeester Naafs wordt verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid; integrale handhaving; vreemdelingenbeleid; asielzaken en nieuwkomers en communicatie. Rob Jorg is eerste loco-burgemeester en krijgt de portefeuilles ruimtelijke ordening inclusief wonen; erfgoed; monumenten; duurzaamheid; economische zaken en ICT. Hans Waaldijk is tweede loco burgemeester en krijgt de portefeuilles sociale zaken; kunst en cultuur; inclusie en burgerparticipatie; P&O met de verduurzaming van de eigen organisatie en burgerzaken.

Chantal Broekhuis wordt mogelijk het eerste aanspreekpunt voor de thema's onderwijs, jeugd en sport; agrarische zaken, natuur en dierenwelzijn; Europa en de coördinatie van het Project Twee Marken. Gerrit Boonzaaijer gaat zich richten op verkeer, openbare ruimte en wijken; vastgoed en grondzaken en financiën.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie