Aangepaste openingstijden de Bibliotheek Z-O-U-T tijdens de zomervakantie

12 juli 2021 om 15:00 Lokaal Deel je nieuws

Tijdens de zomerperiode van 19 juli tot en met 28 augustus hebben de vestigingen van de Bibliotheek Z-O-U-T aangepaste openingstijden. De zomeropeningstijden van alle elf vestigingen zijn te vinden op de website en de speciale flyer in die in de Bibliotheek klaarligt.

Langere uitleentermijn en meer lenen in de vakantie.
De zomerperiode is de tijd van het jaar waarin altijd het meest gelezen wordt. Voor optimaal leesplezier geldt daarom tot en met 28 augustus voor de meeste materialen een uitleentermijn van zes weken. Ook mogen er vijf extra exemplaren worden geleend. Op de website van de Bibliotheek Z-O-U-T is zelfs een speciale pagina vol inspirerende ‘zomerboekentips gemaakt.

Zomeractie jeugdbibliotheek.
In de maanden juli en augustus kan tijdens de zomeractie ‘’Boek ’n Trip’’ iedereen tussen de 0 en 18 jaar de mooiste verhalen beleven. Gewoon op de telefoon of tablet. Met de gratis online Bibliotheek-app zijn de leukste e-books en luisterboeken te lenen. Ook kinderen en jongeren tot 18 jaar die nog geen lid van de bibliotheek zijn mogen in de actieperiode 10 e-books en 10 luisterboeken lezen. Er is keuze uit duizenden boeken.

Voorkom een leesdip bij kinderen.
Lezen is belangrijk. Als je kind ook tijdens de zomervakantie leest, dan blijft het lezen op niveau. Om basisschoolkinderen aan het lezen te houden in de zomervakantie is er Zomer-Lees-Challenge. Met puzzels en opdrachten wordt lezen een spel. Een vakantieboek voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar en een zomer-lees-bingo kaart voor kinderen van 6 tot12 jaar zijn gratis op te halen in de bibliotheek.

Alle informatie over de actuele openingstijden en de zomeractie is te vinden op: www.bibliotheekzout.nl

advertentie
advertentie