Afvalprikkers aan het werk
Afvalprikkers aan het werk C. Keur

Wie helpt mee om zwerfafval te prikken met Dorp en Natuur?

7 april 2021 om 22:55 Lokaal Deel je nieuws

Zwerfafval, al die blikjes en pakjes in de berm: je kan je er alleen aan storen, of je kan er ook wat aan doen! Een Prikkersgilde van vrijwilligers is regelmatig aan de slag in hun eigen straat of schoolomgeving om het zwerfafval op te ruimen, zie de gemeente site over Prikkersgilde op de kaart. Heel mooi!

Als Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen - Leersum doen we al mee door het organiseren van de landelijke opschoondag in Leersum en Amerongen. We willen het prikken nu wat vaker gaan organiseren, en op verschillende manieren.

Zoals een maandelijkse prikactie. De prikkers verzamelen zich op b.v. de eerste zaterdagmiddag van elke maand, en krijgen daar een prikkersstok, afvalzak en hesje uitgereikt. De routes worden verdeeld om vervolgens in paren van twee een route van 1-2 uur af te lopen. De ene keer het dorp zelf, een andere keer een buitenweg. Onderweg krijg je veel duimpjes van je mededorpsgenoten! Het verzamelde afval wordt door Dorp en Natuur afgevoerd. We werken hierin samen met de gemeente en de andere dorpen.

Maar niet iedereen wil met een groep of op een zaterdag gaan prikken. Ook voor die enthousiastelingen gaan we iets organiseren.

Vóórdat we structureel aan de slag gaan, willen we eerst peilen hoeveel vrijwilligers er zijn die op een of andere manier willen gaan prikken!  Heeft u belangstelling om regelmatig of af en toe mee te prikken, stuur dan een mail aan prikkers@dorpennatuur.nl.

Degenen die reageren krijgen een vervolgmail om te inventariseren wie wat hoe en hoe vaak wil doen.

advertentie
advertentie