Afbeelding
Archief BDUmedia

Raad van State eens met uitzetting oudere man

lokaal

HEUVELRUG De reeks dwangsommen die de gemeente Utrechtse Heuvelrug oplegde voor stopzetting van de illegale bewoning van een boerderij in Maarsbergen is terecht opgelegd. Dat heeft de Raad van State vandaag beslist in een spoedprocedure die door de eigenaar van de boerderij was aangespannen.

Dit oordeel betekent dat een 66-jarige man de boerderij aan de Griftdijk op korte termijn moet verlaten. Hij stelde samen met de eigenaar van de boerderij dat hij er al 17 jaar woont. Daardoor zou hij er door verjaring mogen blijven wonen, ondanks strijd met het geldende bestemmingsplan.

Maar volgens de Raad van State is daarvoor geen enkel bewijs geleverd. Betaalbewijzen van huur konden niet worden getoond. Enkele verklaringen van vroegere bewoners van de boerderij stellen volgens de Raad ook weinig voor.

De eigenaar van de boerderij verbouwde het achterhuis nadat hij was gestopt met zijn agrarische activiteiten. Er kwamen negen wooneenheden. Lange tijd deden de voormalige gemeente Maarn en de gemeente Utrechtse Heuvelrug niets tegen de illegale bewoning. Hoewel ze daar volgens de eigenaar wel van wisten.

Volgens de Raad wordt nu terecht de bewoning gestaakt. De meeste woonvoorzieningen zijn inmiddels verwijderd. Het achterhuis mag wel worden gebruikt voor agrarische activiteiten.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 13 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 23 uur geleden