wethouder Nijhof opent Voorleesexpress

22 maart 2018 om 14:12 lokaal Deel je nieuws

Vrijdag 6 april zal wethouder Hans Nijhof de Voorleesexpress Utrechtse Heuvelrug officieel openen in boekhandel Boek&Koek.

Voorleesexpress

Vanaf 1 februari is de Bibliotheek Z-O-U-T in de gemeente Utrechtse Heuvelrug een nieuw project gestart: de VoorleesExpress. Bij de VoorleesExpress worden kinderen, tussen 2 en 8 jaar, met een taalachterstand wekelijks voorgelezen door enthousiaste vrijwilligers. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. Landelijk heeft de VoorleesExpress zich verbonden aan de actie ‘Geef een prentenboek cadeau’.

Geef een prentenboek cadeau

Het boekhandelsinitiatief ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie alle – maar dan ook alle – kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Geletterdheid is bovendien een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving. Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek, en in april een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor maar 2 euro!

Dit jaar is gekozen voor het prenten boek ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’  Van Anita Jeram en Sam McBratney. Dit inmiddels klassieke verhaal vertelt over een grote haas en kleine haas die elkaar proberen uit te leggen hoeveel ze van elkaar houden. En dan blijkt dat het nog niet meevalt om grote gevoelens in woorden te vatten.

Voorlezen

Op vrijdag 6 april zal wethouder Hans Nijhof om 15:00 voorlezen uit het prentenboek ‘ Raad eens hoeveel ik van je hou’ en daarmee de Voorleesexpress officieel openen. Ouders, verzorgers en geïnteresseerden van de zijn hierbij van harte welkom. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Na het voorlezen zal de Voorleesexpress kort worden geïntroduceerd. Terwijl de kinderen zich daarna vermaken in de kinderhoek is er voor de volwassenen voorlichting over interactief voorlezen met daarin ook veel aandacht voor praktische tips.

 

Boek&Koek is gevestigd aan de Raadhuislaan 9 in Maarn.

advertentie
advertentie