,,Wie wil is welkom om bij ons een activiteit te organiseren. Een Bosbadpicknick misschien?
,,Wie wil is welkom om bij ons een activiteit te organiseren. Een Bosbadpicknick misschien?" suggereert Jan Overweel. Edith Hazelzet

Bosbad Leersum bereidt nieuwe seizoen voor

17 maart 2018 om 07:15 lokaal

LEERSUM Met nog een aantal weken te gaan tot de seizoensopening, neemt het bestuur van Bosbad Leersum afscheid van een van haar trouwste krachten: Gerard van Leeuwen. Terwijl de voorverkoop is gestart en de baden worden gepoetst, zet men hem nog even in het zonnetje tijdens een bijeenkomst.

Edith Hazelzet

Gerard van Leeuwen nam in 1992 zitting in het eerste stichtingsbestuur, toen dit de exploitatie van het Bosbad van de gemeente overnam. Met een onderbreking zette hij zich ruim twintig jaar in voor het Bosbad. Zijn bouwkundige achtergrond bleek hierbij van grote waarde. Met name bij de ingrijpende modernisering in 1993, toen het verwarmde douchegebouw tot stand kwam, en men voor de desinfectie van het zwemwater overging op zoutelektrolyse, kwam zijn expertise van pas. De laatste jaren was Van Leeuwen verantwoordelijk voor personeel en verzekeringen. ,,Ik heb het altijd met plezier gedaan, maar vind het nu tijd voor verjonging."

PERSONEEL Jan Overweel, voorzitter a.i., vertelt dat er drie nieuwe bestuursleden zijn: ,,Met Ditty Klopper, Joke van Putten en Eric Bédorf hebben we weer een voltallig bestuur, met daarin ook Remco Mosselman en Pieter Nijman. De taken moeten we nog exact verdelen, maar we zijn erg blij met bijvoorbeeld de technische achtergrond van Eric." Met het bestuur op zijn plaats is het tijd om de operationele taken te verdelen voor het seizoen. ,,Bedrijfsleider Miranda Visman van Sportservice Veenendaal komt terug. We bekijken nu op welke toezichthouders we weer kunnen rekenen en gaan werven voor aanvullende collega's. Geïnteresseerden mogen zich bij ons melden." Ook vrijwilligers bij de voorverkoop en in het groenonderhoud zijn welkom. ,,Er zijn bomen omgevallen, de trappen moeten schoon. Het vraagt flink wat handen om het omvangrijke terrein bij te houden."

VERVANGEN Gedurende de winter werd er weer flink geïnvesteerd in het Bosbad. ,,Vorig jaar was een duur seizoen. Al op de openingsdag begaf de afdekking van het wedstrijdbad het, waardoor we veel meer hebben verstookt dan normaal. De afdekking is nu vervangen en daarnaast ook de verwarmingsketel. We hebben nu ketels die in serie gekoppeld zijn waardoor we gefaseerd bij kunnen schakelen. Een stuk zuiniger dus." Het bestuur is van plan een rondleiding te organiseren door de machinekamer onder het douchegebouw: ,,Het is echt een imponerend stukje techniek dat daar beneden te zien is."

ACTIVITEITEN Het zwemseizoen werd vorig jaar afgesloten met een pannenkoekenfeest georganiseerd door enkele doorgewinterde banentrekkers. ,,Zeventig trouwe bezoekers aten samen pannenkoeken die ter plekke werden gebakken. Erg gezellig was dat. Aan dit soort initiatieven willen we graag aan meewerken," aldus Overweel. ,,We willen mensen uitnodigen met ideeën te komen, wanneer zij zelf ook willen helpen om deze uit te voeren. De Speelweek, de voorronde NK bommetje springen en de zwemvierdaagse staan zoals altijd op het programma, maar nieuwe activiteiten zijn van harte welkom." Zo is het Bosbad in gesprek met de nieuwe vereniging Utrechtse Heuvelrug Triathlon. ,,Zij willen graag een triathlon organiseren waarbij er hier gezwommen wordt. Ook Zwemclub Woestduin komt net als vorig jaar weer buiten bij ons trainen." Overweel wijst erop dat schoolzwemmen in het Bosbad voor scholen in de regio gratis is.

VOORVERKOOP De voorverkoop voor abonnementen via de website loopt tot 1 april. Voorverkoop aan de kassa is op 30 en 31 maart. Het Bosbad Leersum opent op 21 april haar poorten voor het 47ste seizoen.

advertentie
advertentie