Afbeelding
Wilco Willemse

Elias uit Amerongen op weg naar Mister International

lokaal

AMERONGEN Eind juni van dit jaar vindt de finale van de Mister International Netherlands-verkiezing plaats. Dat is de mannelijke versie van de veel bekendere Miss Nederland-verkiezing. In die finale staat de 19-jarige Ameronger Elias van Mourik. De winnaar van deze finale vertegenwoordigt Nederland in 2019 bij Mister International in Azië.

Wilco Willemse

Elias is één van de nog 16 overgebleven finalisten die samen uit gaan maken wie de Nederlandse titel wint. De precieze datum en locatie van de finale zijn nog niet bekend, de organisatie wil simpelweg de beste locatie en is er nog niet in geslaagd die vast te leggen. Tot die tijd concentreert Elias zich op de verschillende onderdelen die deel uitmaken van de verkiezing en volgt hij workshops om zo goed mogelijk beslagen ten ijs te komen.

[VOORRONDE] Begin dit jaar kreeg Elias te horen dat hij finalist werd. Bij de voorrondes deden tientallen jonge mannen mee. Het modellenbureau waar Elias staat ingeschreven had hem getipt om zich op te geven voor die voorrondes. Tijdens de castingdag had Elias geen verwachtingen. Hij was dan ook verrast toen hij hoorde dat hij zich had weten te plaatsen voor de finales: ,,De ervaring van zo'n voorronde, daar deed ik het eigenlijk voor. Dat ik de finale heb gehaald, had ik echt niet verwacht. Voor echt modellenwerk ben ik meestal net iets te klein. Voor de vaak gehanteerde minimumlengte ben ik precies één centimeter te kort. Maar voor een goede beoordeling bij deze competitie is veel meer nodig dan alleen een mooie kop. De slogan 'More than beauty' is dan ook onlosmakelijk verbonden met de Mister International-verkiezing."

[GEHANDICAPTENZORG] Elias vult zijn dagen met veel meer dan alleen fotoshoots en modeshows: ,,Ik studeer social work in Utrecht en haal daar goede cijfers. Ook werk ik in de gehandicaptenzorg. Daar voel ik me goed bij, om iets voor anderen te doen. Daar krijg ik veel energie van en die gebruik ik dan weer voor m'n ontwikkeling als bijvoorbeeld model. Vaak wordt gedacht dat modellen heel oppervlakkig zijn en alleen bezig zijn met hun uiterlijk. Dat geldt voor mij in ieder geval niet. Ik ben ook zangleraar en zing zelf ook in een a capella koor en repeteer daar veel voor. Nu met de Mister-verkiezing is het wel erg druk maar het is allemaal echt heel leuk om te doen."

[VOORBEREID] In aanloop naar de finale eind juni worden de finalisten goed voorbereid. De organisatie van Mister International Netherlands zorgt voor verschillende workshops om de deelnemers optimaal voor te bereiden. Elias: ,,Natuurlijk zijn er de bekende dingen, zoals catwalk-trainingen en we werken met goede fotografen en visagisten voor mooi resultaat op beeld. Daarnaast volgen we mediatrainingen en leren we hoe we onszelf het beste kunnen profileren via social media. Op die manier geven we ook bekendheid aan de verkiezing, want in tegenstelling tot de Miss-verkiezingen zijn Mister-verkiezingen gewoon veel minder bekend bij het grote publiek. Ik vind vooral onderdelen als public speaking en jezelf optimaal presenteren erg leuk. Daar heb je de rest van je leven ook nog wat aan."

[COMPETITIEF] De organisatie ziet er op toe dat de finalisten zichzelf blijven ontwikkelen. Elke finalist krijgt steeds een specifiek punt mee waar aan gewerkt moet worden. Elias: ,,Mij is verteld dat ik dit meer moet gaan zien als competitie. Ik vind iedereen aardig en van mij mag iedereen winnen, maar ik moet competitief worden, mezelf meer laten gelden en geloven in de winst."

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 25 minuten geleden
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 15 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 18 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken gisteren
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47