Afbeelding
Archief BDUmedia

Bijthond Timo niet terug naar zijn baasje

lokaal

DOORN Burgemeester Frits Naafs van Utrechtse Heuvelrug heeft terecht de Doornse hond Timo in beslag genomen. Dat heeft de Raad van State woensdagmiddag beslist. De eigenaresse vroeg de Raad onlangs in een spoedprocedure om de hond voorlopig terug te krijgen, in afwachting van een eindoordeel van de Raad later dit jaar. Maar de Raad heeft de zaak nu versneld en definitief afgehandeld.

Timo gaat dus niet meer terug naar zijn baasje. Volgens de Raad vindt de burgemeester terecht dat er gevaar bestaat voor verstoring van de openbare orde. Met dat argument kon de burgemeester optreden tegen de eigenaresse van de hond. Timo verblijft nu in een dierenpension.

De Raad constateert dat Timo ondanks meerdere maatregelen en waarschuwingen door de burgemeester mensen bleef aanvallen. De druppel die de emmer deed overlopen was de aanval op een medewerker van de woningbouwvereniging toen die in het huis van de eigenaresse verscheen. Timo ontsnapte toen uit de huiskamer.

Volgens de woordvoerster van de eigenaresse kon die aanval geen verstoring van de openbare orde zijn, omdat die binnenshuis plaatsvond. Maar volgens de Raad maakt dit geen verschil. Hulpdiensten moeten ook de woning binnen kunnen en dan moet er niet het grote gevaar bestaan dat ze door de hond worden gebeten.

Voor de Raad telt ook zwaar dat Timo in een kinderrijke buurt woonde. Uit gedragsonderzoek is gebleken dat de hond vooral agressief is bij kinderen. De onrust in de buurt telt volgens de Raad ook zwaar.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 21 uur geleden
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00