Afbeelding
Pixabay

Heuvelrug trekt barbecueverbod in

28 juli 2019 om 09:09 lokaal

HEUVELRUG De gemeente Utrechtse Heuvelrug staat barbecueën in eigen tuin weer toe. Donderdag stelde de gemeente vanwege de aanhoudende droogte en hoge temperaturen een algemeen stookverbod in. Dat geldt nog wel voor natuurgebieden. 

Het is de laatste tijd erg droog en deze droogte is vorige week gepaard gegaan met hoge temperaturen. Daarom heeft de Veiligheidsregio Utrecht het natuurbrandrisico verhoogd naar fase 2. Dit betekent dat extra alertheid noodzakelijk is omdat er een verhoogde kans bestaat op snel uitbreidende natuurbranden. De komende tijd zijn lagere temperaturen met beperkte neerslag voorspeld.

Burgemeester Frits Naafs bedankt iedereen voor het begrip en de medewerking aan deze ingrijpende maatregel. Toch blijven extra maatregelen noodzakelijk. ,,Ondanks de voorspelde beperkte neerslag blijft er de komende tijd sprake van algehele droogte in onze natuurgebieden en bossen. Een ieder wenst op een veilige manier te kunnen genieten van de prachtige natuur die onze gemeente te bieden heeft. Dit kan alleen door gezamenlijk waakzaam te zijn en voorzorgsmaatregelen te treffen.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie