Afbeelding
Danny van der Linden

‘Intercity-status heeft geen prioriteit’

18 juli 2019 om 13:06 lokaal

DRIEBERGEN Verlenging van de intercity-status van NS Station Driebergen-Zeist lijkt verder weg dan ooit. De IC-status hoeft niet langer prioriteit te hebben, zo blijkt uit een gezamenlijke overheidsstudie naar de regionale ontwikkeling van het openbaar vervoer tot 2040. Als er zes keer per uur in elke richting een sprinter vertrekt, wordt de reiziger al voldoende bediend. 

Michiel Schaaij

De studie werd uitgevoerd door adviesbureau Goudappel Coffeng, in opdracht van zestien gemeenten in de regio Utrecht. Volgens het eindrapport zou het station Driebergen-Zeist kunnen worden opgewaardeerd tot een regionaal knooppunt voor het openbaar vervoer. Dat moet automobilisten op de A12 de kans bieden, om ruim vóór de Ring Utrecht over te stappen op de trein. 

WONINGBOUW Volgens hetzelfde toekomstbeeld kan het gebruik van de trein verder worden gestimuleerd, door woningbouw nabij het station. De adviseurs zeggen mogelijkheden te zien om de ruimte rondom Driebergen-Zeist en enkele andere regionale treinstations ,,intensiever te benutten voor de verstedelijkingsopgave in Midden Nederland". Ook het Heuvelrugcollege ziet kansen voor woningbouw in het gebied, zo blijkt uit een memo aan de gemeenteraad. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie