Afbeelding
Henk Hutten

Doorn krijgt een zoen- en zoefstrook

19 juni 2019 om 18:48 lokaal

DOORN Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft besloten een zoen- & zoefstrook aan te leggen bij de Kameleon in Doorn. Dit is een wens van de werkgroep van school, ouders en omwonenden. Zoen- & Zoefstroken zijn parkeerstroken bedoeld om schoolgaande kinderen af te zetten of op te halen en snel weer verder te rijden om gevaarlijke situaties te voorkomen. 

ALTERNATIEF VOORSTEL Eind vorig jaar hield werkgroep Kameleon een presentatie aan wethouders en gemeenteraadsfracties over de verkeersproblematiek rond de breng- en haaltijden bij basisschool de Kameleon. Om de verkeersproblematiek rondom de breng- en haaltijden op te lossen stelde de werkgroep een zoen- & zoefstrook voor aan de zuidzijde van de school. Dat voorstel was voor de gemeente niet haalbaar. In goed overleg met de werkgroep en de school ligt er nu een alternatief voorstel. Hierbij wordt de Van Der Leelaan aangeduid als Zoen- & Zoefstrook. Hiervoor zijn beperkte aanpassingen van de weg nodig.

Het aanleggen van een zoen- & zoefstrook op de Van der Leelaan wordt tegelijk uitgevoerd met de herinrichting van de Amersfoortseweg. De Amersfoortseweg wordt in het voorjaar van 2020 opgepakt.

advertentie
advertentie