Afbeelding
Opsporing Verzocht

Bijna verkeerde huis beschoten bij crimineel conflict Doorn

lokaal

DOORN Televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond aandacht besteed aan een crimineel conflict in Doorn. Daarbij werd in juni 2017 een woning aan de Gezichtslaan beschoten. Uit de uitzending blijkt onder meer dat de verdachte bijna het verkeerde huis onder vuur had genomen.

Een woning aan de Gezichtslaan was op 29 juni 2017 het doelwit van een beschieting met een automatisch wapen. Uit nieuwe informatie zou blijken dat de beschieting rechtstreeks samenhangt met wat een getuige een dag eerder zag: een man die met een heel zwaar wapen door de straat liep.

Er waren al eerder incidenten rond deze bewuste woning. Waarschijnlijk hebben de bedreigingen te maken met een conflict in een zeer zwaar crimineel milieu.

[CAMERABEELDEN] Op beelden is te zien hoe die donderdagavond rond 22.45 uur een zwarte Seat Leon Cupra voorbijrijdt. Vijf minuten later verscheen de auto, met daarin vermoedelijk de schutter, weer in de straat. Nadat de schoten zijn gelost is de tweede man te zien toen hij paniekerig wegrende. Gelukkig raakte er niemand gewond. Wel schampte een kogel de stoel van een buurvrouw, waarin zij vaak zit te lezen.

[ZWAAR WAPEN] Uit nieuwe informatie blijkt dat een dag ervoor, op woensdag 28 juni, een man met een heel zwaar wapen door de straat heeft gelopen. Dat zou een groenachtige buis hebben gehad, soortgelijk aan het wapen op de foto. In slechts tien minuten tijd reed rond 19.00 uur vijf keer een grijze Peugeot 308 stationwagen voorbij. Mogelijk heeft in die auto de man met het zware wapen gezeten.

[FLAPOOR] Getuigen hebben van die man een signalement kunnen geven. Hij is licht getint en vermoedelijk rond 40 jaar oud. Hij zou een opvallend forse en grote lichaamsbouw hebben en zo'n 1.90 meter lang zijn. Die dag had de man kort, zwart haar -zonder gel- en droeg hij een donkerkleurige zomerjas. Opvallend detail: hij zou een flapoor hebben.

[VERKEERDE HUIS] De politie heeft informatie ontvangen dat de man bijna de verkeerde woning onder vuur had genomen. Op de hoek van de Gezichtslaan staat namelijk een huis met hetzelfde huisnummer. Gelukkig weigerde het wapen.

De woning die op 29 juni 2017 werd beschoten, is kort daarna afgesloten op last van de burgemeester. Besloten werd dat niemand het huis meer in mocht, wat de directe dreiging in de wijk wegnam.

[INFORMATIE] De politie is nog hard op zoek naar informatie in deze zaak. Zo wil de politie onder meer weten wie de man is die geschoten heeft, wie de mannen op de bewakingsbeelden zijn, wie de betrokken auto's herkent en wie weet wie de man met flapoor is die met een zwaar vuurwapen bijna op het verkeerde huis vuurde. Tips en informatie kunnen worden doorgegeven via tel. 0800-6070, via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000, via het Team Nationale Inlichtingen (079-3458999) of door het online fipformulier van de politie in te vullen.

[Bron: Opsporing Verzocht]

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30