Afbeelding
Archief BDUmedia

Wellicht uitstel van renovatie Amersfoortseweg

lokaal Amersfoortseweg Doorn

DOORN De kans groeit dat de reconstructie van de Amersfoortseweg tot 2020 wordt uitgesteld. De provincie zou bereid zijn om de subsidiemogelijkheid voor de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de N227 met een jaar te verlengen. Dat is goed nieuws voor ondernemers, maar slecht nieuws voor actievoerende omwonenden. Donderdagavond vergadert de gemeenteraad over de herinrichting van de weg.

Michiel Schaaij

OMZETVERLIES De bedoeling was om volgende maand met de werkzaamheden aan de Amersfoortseweg te beginnen. Maar winkeliers zijn bang dat de aangekondigde afsluiting tot fors omzetverlies zal leiden. Ze willen dat de gemeenteraad de opknapbeurt een jaar uitstelt, zodat ze hun inkoop daarop kunnen afstemmen. Dat is echter tegen het zere been van een aantal omwonenden, dat de steeds grotere overlast beu is.

STRUIKELBLOK De Heuvelrugpolitiek moet die knoop nu snel doorhakken, maar het is nog niet duidelijk welke kant het opgaat. Als provincie de toegezegde subsidie van 100.000 euro inderdaad wil verlengen, wordt het belangrijkste struikelblok voor uitstel weggenomen. ,,We wachten nog op de formele bevestiging, maar we hebben goede hoop dat de provincie daaraan meewerkt", zegt wethouder Rob Jorg (VVD).

LEIDINGEN Volgens Jorg zijn er twee nieuwe feiten, die het uitstel zouden kunnen rechtvaardigen. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat de werkzaamheden eerder zouden starten, maar de politieke besluitvorming nam meer tijd in beslag dan werd gehoopt. Daarnaast is gebleken dat de nutsbedrijven de Kampweg willen opbreken om de leidingen te vervangen.

AFWEGING Een overlappende of gelijktijdige afsluiting van beide wegen zou een ramp voor ondernemers betekenen. Toch vindt wethouder Jorg ook dat de gemeente oog moet houden voor omwonenden, die zich zorgen maken over de verkeersveiligheid en de overlast. Zij dringen erop aan dat de schop volgende maand de grond in gaat. ,,Die afweging moet de gemeenteraad maken", zegt Jorg.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 1 uur geleden
Afbeelding
Fatale brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 4 uur geleden
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28
Afbeelding
Schoorsteenbrand aan de Broekweg 24 sep, 16:52
Afbeelding
Johan Kraan nieuwe voorzitter KCD 24 sep, 13:09