Afbeelding
Archief BDUmedia

Wellicht uitstel van renovatie Amersfoortseweg

lokaal Amersfoortseweg Doorn

DOORN De kans groeit dat de reconstructie van de Amersfoortseweg tot 2020 wordt uitgesteld. De provincie zou bereid zijn om de subsidiemogelijkheid voor de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de N227 met een jaar te verlengen. Dat is goed nieuws voor ondernemers, maar slecht nieuws voor actievoerende omwonenden. Donderdagavond vergadert de gemeenteraad over de herinrichting van de weg.

Michiel Schaaij

OMZETVERLIES De bedoeling was om volgende maand met de werkzaamheden aan de Amersfoortseweg te beginnen. Maar winkeliers zijn bang dat de aangekondigde afsluiting tot fors omzetverlies zal leiden. Ze willen dat de gemeenteraad de opknapbeurt een jaar uitstelt, zodat ze hun inkoop daarop kunnen afstemmen. Dat is echter tegen het zere been van een aantal omwonenden, dat de steeds grotere overlast beu is.

STRUIKELBLOK De Heuvelrugpolitiek moet die knoop nu snel doorhakken, maar het is nog niet duidelijk welke kant het opgaat. Als provincie de toegezegde subsidie van 100.000 euro inderdaad wil verlengen, wordt het belangrijkste struikelblok voor uitstel weggenomen. ,,We wachten nog op de formele bevestiging, maar we hebben goede hoop dat de provincie daaraan meewerkt", zegt wethouder Rob Jorg (VVD).

LEIDINGEN Volgens Jorg zijn er twee nieuwe feiten, die het uitstel zouden kunnen rechtvaardigen. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat de werkzaamheden eerder zouden starten, maar de politieke besluitvorming nam meer tijd in beslag dan werd gehoopt. Daarnaast is gebleken dat de nutsbedrijven de Kampweg willen opbreken om de leidingen te vervangen.

AFWEGING Een overlappende of gelijktijdige afsluiting van beide wegen zou een ramp voor ondernemers betekenen. Toch vindt wethouder Jorg ook dat de gemeente oog moet houden voor omwonenden, die zich zorgen maken over de verkeersveiligheid en de overlast. Zij dringen erop aan dat de schop volgende maand de grond in gaat. ,,Die afweging moet de gemeenteraad maken", zegt Jorg.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 15 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04