Afbeelding
Jeroen Jumelet / ANP

Heuvelrug: Minder geld voor ondernemerswensen

30 januari 2019 om 14:07 lokaal

HEUVELRUG Plannen om de Overstraat in Amerongen een beetje van zijn oude grandeur terug te geven en op die manier toeristen te trekken, kunnen voorlopig weer de kast in. Ook het voornemen om een centrummanager voor de Heuvelrugse winkelgebieden aan te stellen, is van tafel. Door bezuinigingen heeft de gemeente minder geld voor economische ontwikkeling en samenwerking met ondernemers.

Michiel Schaaij

Eind vorig jaar besloot de gemeenteraad om bijna de helft van de financiering te schrappen. In plaats van de eerder toegezegde 150.000 euro, komt er dit jaar slechts 80.000 euro beschikbaar voor het economische programma. Alleen reeds aangegane verplichtingen kunnen uitgevoerd worden. Het gevolg daarvan is dat de plannen voor de Overstraat en de centrummanager worden geslachtofferd.

GEEN WIFI Ook de zoektocht naar een Leersumse evenementenlocatie wordt gestaakt. Verder kan dit jaar ook geen sprake meer zijn van gratis wifi in de dorpskernen. Volgens VVD-wethouder Rob Jorg zijn er vanwege de bezuiniging andere prioriteiten gesteld. De kwaliteit van de openbare ruimte blijft wel op de agenda staan. Jorg zegt de krachten te willen bundelen om een hoger onderhoudsniveau te bereiken, maar er komen geen grootschalige werkzaamheden.

VRAAGBAAK De in ondernemerskringen populaire verkiezing van de Ondernemer van het Jaar loopt vooralsnog geen gevaar. Ook de versterking van het toerisme en het bevorderen van verduurzaming blijven focuspunten, aldus Jorg. Met ingang van dit jaar wil de gemeente periodiek een duurzame ondernemer in het zonnetje zetten. Ook wordt onderzocht of ondernemers behoefte hebben aan een speciale vraagbaak over klimaat en duurzaamheid.

PERSONEEL Tenslotte wil wethouder Jorg ondernemers ,,een klein beetje helpen" bij het vinden van personeel. Hij zegt daarbij vooral naar ,,de bakken van de uitkeringen" en naar het middelbare beroepsonderwijs te kijken. Volgens Jorg is het vinden van personeel de grootste uitdaging waarvoor werkgevers zich momenteel gesteld zien.

advertentie
advertentie