Kerstlunch voor senioren in Restaurant Raadszaal
Kerstlunch voor senioren in Restaurant Raadszaal Pim Daalhuisen

Tweede kerstlunch voor ouderen in Restaurant Raadszaal

lokaal Deel je nieuws

In het Cultuurhuis in Doorn werd vrijdag 21 december door de Lionsclub Utrechtse Heuvelrug voor het tweede jaar de rode loper uitgelegd voor senioren uit de gemeente. In de aanloop naar de feestdagen organiseerde de Lionsclub in samenwerking met de gemeente een kerstlunch voor vijftig senioren.

Restaurant
Ouderen die niet op eigen gelegenheid konden komen werden door Lionsleden thuis opgehaald. Via de rode loper kwamen de gasten in de raadszaal die voor de gelegenheid was omgetoverd tot een gezellig restaurant in volledige kerstsfeer. Burgemeester Naafs noemde de zaal toepasselijk ‘Restaurant Raadszaal’.

Glühwein
Aan elke tafel zaten vijf senioren met Lionsleden, die fungeerden als gastheer of gastvrouw, in een ontspannen sfeer te genieten van een heerlijke lunch. Tijdens deze uitgebreide kerstlunch kletsten de ouderen gezellig met hun tafelgenoten. De genodigden genoten zichtbaar van de lunch. Burgemeester Naafs schoof bij elke tafel even aan om een praatje te maken met de gasten.

De lunch werd afgesloten met een door de burgemeester voorgelezen kerstverhaal. Waarna onder het genot van kerststol en een glas glühwein nog werd geluisterd naar de kerstliederen van het Driebergens dameskoor ‘De Badparels’.

Dank
Na afloop waren de gasten vol lof over deze tweede kerstlunch voor senioren. “Het was geweldig. Straks zit ik weer alleen met mijn boterham. Voor mij is dit kerst” vertelde een lichtelijk geroerde gast. Burgemeester Naafs weet het zeker: “Volgend jaar komt er weer een kerstlunch”. Hij dankte de leden van de Lionsclub voor hun inzet. De kerstlunch werd door de Lions gefinancierd uit de opbrengst van een wijnproeverij en door sponsoring door een aantal winkeliers uit de gemeente.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 3 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 20 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01