Afbeelding
BDU Media

De vijf best bekeken video's van het afgelopen jaar

lokaal

HEUVELRUG Aan het eind van ieder jaar is het tijd voor terugblikken, overzichten en lijstjes. Daar doet de redactie van Nieuwsblad de Kaap/Stichtse Courant graag aan mee. Deze keer met een top 5 van best bekeken nieuwsvideo's van het afgelopen jaar.

Op nummer één staat de video van de brand in woonzorgcentrum Beatrix in Doorn (video bovenaan). In een kamer van het zorgcentrum brak brand uit en het vuur sloeg over naar de bovenliggende verdieping. Zo'n vijftig personen werden geëvacueerd en velen hadden rook ingeademd. (Bron: René Satijn)

NUMMER TWEE Veel mensen zagen hoe een nieuw spoordek op zijn plaats werd geschoven bij station Driebergen-Zeist. Op de timelapse is goed te zien hoe het 140 meter lange spoordek van 3300 ton over een afstand van 170 meter langzaam richting het station werd verplaatst. 

NUMMER DRIE De brandweer van Leersum rukte begin augustus uit voor een brand aan de achterzijde van Bosbad Leersum. Het is video nummer drie in de top 5. De zwembadbezoekers werden uit voorzorg geëvacueerd, maar de brand was gelukkig snel onder controle.

NUMMER VIER Twee insluipers hadden het in juli voorzien op een huis aan de Molenweg. Ze gingen het huis binnen en na tien minuten kwamen weer naar buiten met een boodschappentas met onder andere een geldkistje met bankgegevens, geld en het trouwboekje van de bewoners. De politie gaf de beelden van de verdachten vrij bij het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht. Het is de vierde best bekeken video van het afgelopen jaar. 

NUMMER VIJF Op nummer vijf staat een optreden van Jim van der Zee tijdens The Voice of Holland. De zanger uit Driebergen zong in de eerste live-show het nummer 'Vincent' van Don McLean en kreeg maar liefst vier tienen. 

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 3 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 21 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01